Шоколадов десерт с ябълки и орехи
Необходими продукти:
4 яйца
150 грама захар
150 грама брашно
2 супени лъжици какао на прах
щипка канела
1 лимон
100 грама орехи
500 грама ябълки
1/2 пакет бакпулвер
Начин на приготвяне:
Смелете орехите и ги изпечете за кратко в сух тиган без мазнина.
Ябълките обелете и нарежете на кубчета, смесете с настърганата лимонова кора и полейте със сока от цитруса.
Разбийте яйцата със захарта, прибавете брашното, какаото, бакпулвера, канелата и разбъркайте всичко старателно.
Прибавете ябълките и орехите към полученото тесто и го разпределете равномерно в подходяща форма.
Изпечете във фурната при температура от 180 градуса за около 40 минути.
Може да украсите сладкиша с бита сметана или да поръсите с пудра захар.
Добър апетит!
Снимка: sunny7.ua
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ТАХАН ОРЕХОВ 350 гр. ЗП ГЕОРГИ ВАСИЛЕВ
ЦВЕТЕН ЕЛИКСИР НА Д - Р БАХ ЗА ЖЕНАТА 20 мл.
ДЖО ЕНД ДЖО КАПКИ НА ДР. БАХ КОМПЛЕКТ ЗА ЖЕНАТА
ДЖО ЕНД ДЖО КАПКИ НА ДР. БАХ КОМПЛЕКТ ЗАВИСИМОСТИ
БИОХЕРБА КАПКИ НА ДОКТОР БАХ НАПРЕДНАЛА ВЪЗРАСТ 50 мл
НовЦВЕТЕН ЕЛИКСИР НА Д-Р БАХ ПРОТИВ ЗАВИСИМОСТИ 20 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Диета с ябълки за 7 дни
- Орехи - ползи и вреди
- Ябълков оцет - лечебни свойства и приложения
- Как да си захванем ябълково дръвче от семка
- Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
- Воден орех (рогатка, дяволски орех, джулюн)
- Черен орех
- Еликсир от мед и орехи – народната рецепта
- Нежен ванилов сладкиш с прясно мляко
- Салата от моркови, ябълки и червено цвекло с лимонов дресинг
Коментари към Шоколадов десерт с ябълки и орехи