Шоколадово-бананова торта с лешници, бадеми и кокосово мляко
Необходими продукти:
- 100 грама лешници
- 100 грама фурми
- 400 милилитра кокосово мляко
- 100 милилитра сироп сорго
- 300 милилитра бадемово мляко
- 1 шушулка ванилия
- 1 супена лъжица лимонов сок
- 3 банана
- 1 супена лъжица какао на прах
- 4 чаени лъжици агар-агар
- 300 грама черен шоколад
- 160 грама бадеми
Начин на приготвяне:
С помощта на кухненски робот смелете ядките и фурмите, разпределете ги по дъното на форма с диаметър 20 сантиметра, което преди това сте покрили с найлоново фолио, трамбовайте.
В блендер разбийте бананите заедно с ваниловата шушулка, налейте кокосовото и бадемово млека, лимоновия сок, сиропа и сложете какаото.
Отлейте малко от сместа, затоплете я и в нея разтворете 3 чаени лъжици от агара. След това към сладката комбинация добавете и останалата млечно-бананова смес, която оставете върху котлона за 5 минути.
Полейте тестото от ядки и фурми с течността и приберете в хладилника.
Два часа по-късно извадете тортата, внимателно махнете фолиото.
Нарежете десерта и всяко парче поднесете полято с разтопения шоколад и украсено с бадемови листенца.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: eda.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Торта с мус от три шоколада
- Шоколадова торта с маслен крем
- Лесна торта с шоколадова глазура и коняк
- Лесна шоколадова торта с домашни блатове
- Шоколадова торта от ядки без брашно
- Шоколадова торта с крем от бял и черен шоколад
- Торта брауни
- Дяволска торта с крем Ганаш
- Френски шоколадов десерт
- Сиропирана шоколадова торта с коняк и орехи
Коментари към Шоколадово-бананова торта с лешници, бадеми и кокосово мляко