Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Шоколадово-бананова торта с лешници, бадеми и кокосово мляко

Шоколадово-бананова торта с лешници, бадеми и кокосово мляко

Шоколадово-бананова торта с лешници, бадеми и кокосово мляко - изображение

Необходими продукти:

  • 100 грама лешници
  • 100 грама фурми
  • 400 милилитра кокосово мляко
  • 100 милилитра сироп сорго
  • 300 милилитра бадемово мляко
  • 1 шушулка ванилия
  • 1 супена лъжица лимонов сок
  • 3 банана
  • 1 супена лъжица какао на прах
  • 4 чаени лъжици агар-агар
  • 300 грама черен шоколад
  • 160 грама бадеми

 

Начин на приготвяне:


С помощта на кухненски робот смелете ядките и фурмите, разпределете ги по дъното на форма с диаметър 20 сантиметра, което преди това сте покрили с найлоново фолио, трамбовайте.

В блендер разбийте бананите заедно с ваниловата шушулка, налейте кокосовото и бадемово млека, лимоновия сок, сиропа и сложете какаото.

Отлейте малко от сместа, затоплете я и в нея разтворете 3 чаени лъжици от агара. След това към сладката комбинация добавете и останалата млечно-бананова смес, която оставете върху котлона за 5 минути.

Полейте тестото от ядки и фурми с течността и приберете в хладилника.

Два часа по-късно извадете тортата, внимателно махнете фолиото.

Нарежете десерта и всяко парче поднесете полято с разтопения шоколад и украсено с бадемови листенца.

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: eda.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиСнимкиЛайфстайлЗдравни съветиХрани и ястияЛюбопитноНовини