Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Шоколадови мъфини със сладолед, череши и глазура

Шоколадови мъфини със сладолед, череши и глазура

Шоколадови мъфини със сладолед, череши и глазура - изображение

Необходими продукти:

За мъфините:

  • 1 1/2 чаена чаша брашно
  • 1 чаена чаша захар
  • по 1 чаена лъжица бакпулвер и сол за готвене
  • 1/2 чаена лъжица сода бикарбонат
  • 1/3 чаена чаша какао
  • по 3/4 чаена чаша меко масло и заквасена сметана
  • 2 яйца
  • 2 супени лъжици ванилов екстракт

За глазурата:

  • 2 чаени чаши захар
  • 1/2 чаена лъжица крем тартар
  • 1/2 чаена чаша вода
  • 4 яйчни белтъка

За пълнежа:

  • 12 обезкостени череши
  • 2 чаени чаши сладолед

Начин на приготвяне:

Смесете брашното, захарта, содата, солта, бакпулвера и какаото. С ръчен миксер разбийте яйцата и ванилията и излейте към сухите съставки. Добавете сметаната и готовата смес изпечете във форми за мъфини за 20-25 минути на 170 градуса. Преди да продължите, охладете напълно кексчетата.

Пригответе глазурата – в касерола сложете 1 1/2 чаена чаша от захарта, крема тартар и водата. Оставете да заври и намалете температура, нека да ври 4 минути.

Разбийте белтъците до меки върхове, след това намалете скоростта на миксера и добавете останалата захар на кристали. Когато се комбинират, добавете на тънка струя захарния сироп. Разбивайте около 5-8 минути на висока скорост, след това оставете крема да се охлади.

Изравнете кексчетата, като отрежете издутите капачета и направите с лъжица дупка в средата. Напълнете я с 2 почистени от костилките череши и сложете малка топка сладолед отгоре. Приберете във фризер за 20-25 минути.

Когато сладоледът е стегнал, със спираловидни движения и с помощта на пош го покрийте с глазура. Обгорете я с горелка, докато придобие кафяв загар и сервирайте незабавно.

мъфин

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: tastemade.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съвети