Шоколадови кексчета в яйчени черупки
Необходими продукти:
1 яйце
70 грама шоколад
40 грама масло
70 грама захар
40 грама брашно
1 супена лъжица какао
щипка сол
7 черупки от яйца
Начин на приготвяне:
Разтопете маслото в подходящ съд, добавете шоколада и бъркайте до пълното му разтваряне.
Разбийте леко яйцето със захарта.
Прибавете го към шоколадовата смес, след това сложете брашното, какаото и щипка сол.
Пробийте яйчените черупки, изсипете съдържанието им в купа и счупете така, че да се получи неголям отвор от по-заострената страна. Сложете ги в соден разтвор (2 чаени лъжици сода на 1 литър вода), нека се варят около 3 - 4 минути. След това оставете да изсъхнат и подредете във формички за мъфини, като ги поставяте добре изправени с отвора нагоре. Може да покриете формичките с фолио, преди да поставите черупките.
След това напълнете със сместа 3/4 от яйчните формички.
Изпечете кексчетата във фурната при 180 градуса в продължение на 15 - 20 минути.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Шоколадов сладкиш с райски ябълки
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Усукана сладка питка с течен шоколад
- Лесен шоколадов кекс с масло
- Ежедневната консумация на шоколад може да помогне за забавяне на когнитивния спад
- Какви са ползите от консумацията на млечен шоколад
- Ограничаване на консумацията на шоколад
- Шоколадов ганаш - перфектната глазура!
Коментари към Шоколадови кексчета в яйчени черупки