Шоколадови кексчета в яйчени черупки

Необходими продукти:
1 яйце
70 грама шоколад
40 грама масло
70 грама захар
40 грама брашно
1 супена лъжица какао
щипка сол
7 черупки от яйца
Начин на приготвяне:
Разтопете маслото в подходящ съд, добавете шоколада и бъркайте до пълното му разтваряне.
Разбийте леко яйцето със захарта.
Прибавете го към шоколадовата смес, след това сложете брашното, какаото и щипка сол.
Пробийте яйчените черупки, изсипете съдържанието им в купа и счупете така, че да се получи неголям отвор от по-заострената страна. Сложете ги в соден разтвор (2 чаени лъжици сода на 1 литър вода), нека се варят около 3 - 4 минути. След това оставете да изсъхнат и подредете във формички за мъфини, като ги поставяте добре изправени с отвора нагоре. Може да покриете формичките с фолио, преди да поставите черупките.
След това напълнете със сместа 3/4 от яйчните формички.
Изпечете кексчетата във фурната при 180 градуса в продължение на 15 - 20 минути.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СИЙСТАРС ХИДРАТИРАЩО МЛЯКО ШОКОЛАД 200 мл
ОСТРОВИТ CREAMETTO ШОКОЛАД С ЛЕШНИК 350 г
ЕНДОКА КОНОПЕНО МАСЛО С МЕНТА И ШОКОЛАД 300 мг CBD 3% капки 10 мл
СИЙСТАРС ЕКСФОЛИРАЩ ГЕЛ ЗА ЛИЦЕ ШОКОЛАД С ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА 220 мл
ОСТРОВИТ CREAMETTO ШОКОЛАД 350 г
ШОКОЛАД КОМФОРТ СЪС СЛАБИТЕЛНО ДЕЙСТВИЕ 20 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Брауни с шоколад и ягоди
- Студено мляко с шоколад
- Шоколадов сладкиш с вишни и крем от извара
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Солен мъфин с овесени ядки и тиквички
- Лесен домашен сладолед с лайм, мента и шоколад
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Перфектните бананови мъфини
Коментари към Шоколадови кексчета в яйчени черупки