Шоколадова торта с ябълки
Необходими продукти:
2 яйца
180 г брашно
500 г ябълки
200 г захар
100 г какао
100 мл ром
100 мл прясно мляко
1 пак. бакпулвер
50 г орехи
щипка сол
разтопен шоколад или пудра захар
масло за намазване
Начин на приготвяне:
Разбийте яйцата със захарта и щипка сол. Добавете брашното, бакпулвера, млякото, рома и какаото и направете тесто. Ябълките обелете и нарежете на парчета, смесете ги с орехите и прибавете към тестото. Подмажете форма за печене с масло, сложете в нея сместа и изпечете при 200 градуса в продължение на 50 минути. Намажете готовата торта с разтопен шоколад или поръсете с пудра захар.
Да ви е сладко!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Торта с мус от три шоколада
- Шоколадова торта с маслен крем
- Френски шоколадов десерт
- Шоколадова торта с крем от бял и черен шоколад
- Лесна торта с шоколадова глазура и коняк
- Шоколадова торта с крем Маскарпоне и Бейлис
- Шоколадова торта с крем и глазура ганаш
- Шоколадова торта с извара и кокос
- Шоколадова торта без яйца
- Шоколадова торта с лешници и карамелен крем
Коментари към Шоколадова торта с ябълки