Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Шоколадова торта с лешници и карамелен крем

Шоколадова торта с лешници и карамелен крем

от 09 яну 2017г., обновено на 10 яну 2017г.
Шоколадова торта с лешници и карамелен крем - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Необходими продукти

За тестото:

100 грама черен шоколад
125 грама масло
120 грама захар
4 яйца
4 яйца
75 грама брашно
1 чаена лъжица бакпулвер
75 грама смлени лешници

За крема:

500 милилитра прясно мляко
40 грама карамелен пудинг на прах
80 грама пудра захар
малко захар на пясък
250 грама масло

За украса:

200 грама цели лешници
125 грама захар
10 грама масло
25 грама черен шоколад

Начин на приготвяне:

Включете фурната да загрява при 175 градуса, подгответе си разглобяема форма с диаметър 28 сантиметра, чието дъно покрийте с пергамент.

Тестото

Начупете шоколада на парчета, разтопете го заедно с маслото на водна баня. Белтъците отделете от жълтъците. Белтъците разбийте с половината от захарта до получаване на твърда пяна. Жълтъците разбийте с останалата захар и прибавете към шоколадовата маса. Разбъркайте.

Прибавете бакпулвера в брашното и пресейте директно в шоколадовата маса. Тогава изсипете смлените лешници, разбъркайте и внимателно добавете белтъците.

Полученото тесто разпределете равномерно в подготвения съд и изпечете за 30 минути. Когато извадите блата от фурната, изчакайте да се охлади напълно и разрежете старателно на две части хоризонтално.


Кремът

Смесете пудингът на прах с 30 грама от пудрата захар и разтворете сухата смес в 100 милилитра студено прясно мляко. Останалото сложете на котлона, за да заври и влейте внимателно в него разтворените нишесте и захар, като разбърквате, докато се сгъсти. Тогава свалете съда от огъня.
Поръсете повърхността на крема със захар на пясък и оставете да се охлади напълно.

Към маслото със стайна температура прибавете останалата пудра захар и разбъркайте. Постепенно прибавете карамеления пудинг, разбивайки. Трябва да се получи еднородна комбинация.

Украсата

Изпечете целите лешници за 10-15 минути в загрята до 200 градуса фурна. Щом се охладят, обелете.
Разтопете захарта в тиган, прибавете маслото и готовите ядки. Щом се захаросат, изсипете ги върху лист пергамент, за да изстиват.

Време са "сглобите" тортата.

Поставете единия блат в подходящ плосък съд и около основата сложете пръстена от разглобяемата форма.
Разпределете 2/3 от крема, заравнете и покрийте с втория блат. Следва отново крем и приберете тортата за 1-2 часа в хладилника.

Отделете захаросаните ядки една от друга и разпределете по повърхността на тортата, когато я извадите от хладилника. Махнете пръстена и намажете страните с крем.

Разтопете шоколада, изсипете го в найлонов плик, отрежете единия му край и направете щрихи върху лешниците.

Тортата е готова.

Добър апетит!

Снимки: loveandcook.net

Още по темата:
  • Сиропирана шоколадова торта с крем от кондензирано мляко и орехи Сиропирана шоколадова торта с крем от кондензирано мляко и орехи
  • Торта с три шоколада без печене Торта с три шоколада без печене
  • Френски шоколадов десерт Френски шоколадов десерт
  • Торта брауни Торта брауни
5.0/5 1 оценка

Коментари към Шоколадова торта с лешници и карамелен крем

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Шоколадова торта с лешници и карамелен крем
    www.framar.bg 
    на 25 June 2025 в 08:14
    Коментирайте "Шоколадова торта с лешници и карамелен крем"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Десерти
  • Кейкове и торти
  • Френски шоколадов десерт
  • Торта брауни
  • Шоколадова торта с маслен крем
  • Шоколадова торта с крем Маскарпоне и Бейлис
  • Бърза торта без печене с карамелен пълнеж и шоколадова глазура
  • Шоколадова торта с крем от бял и черен шоколад
  • Торта от черен шоколад и яйца
  • Торта-сникърс с фъстъци и шоколадова глазура
  • Шоколадова торта с извара без печене
  • Шоколадова торта с извара и вафлена основа
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Крем Алпенкройтер/Alpenkrauter Emulsie 100 мл при болки в ставите и мускулите от Германия

преди 937 дни, 18 часа и 6 мин.

Готварски книги или рецепти от кулинарни страници в интернет използвате?

преди 2099 дни, 16 часа и 28 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Прием в болница - какво заплаща НЗОК, какви документи са необходими и колко продължава болничният престой

преди 11 дни, 15 часа и 58 мин.

Психотест за оръжие в България: Какво представлява и формалност ли е?

преди 11 дни, 22 часа и 59 мин.

Фармацевтични дни на кариерата - 21 юни, 2025 година - НДК

преди 15 дни, 15 часа и 16 мин.

Бедечка фест - На зелено 3 - 20-22 юни, 2025 година

преди 16 дни, 14 часа и 41 мин.
Всички

АНКЕТА

Готови ли сте у дома да полагате грижа за болен роднина?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

А-ДЕРМА ЕПИТЕЛИАЛ HA+ УЛТРА РИПЕЪР МУЛТИ СЕРУМ 30мл

А-ДЕРМА ЕПИТЕЛИАЛ ВИТ.С УЛТРА РИПЕЪР ВЪЗСТАНОВ.БЛЯСЪК СЕРУМ 30мл

ХАРТМАН ОМНИФИКС Е ХИПОАЛЕРГИЧНА САМОЗАЛЕПВАЩА ЛЕНТА 15 см/10 м * 1

МУРАКОЛ ПРОТЕКТ ПЛЮС прах 120 г

МУРАКОЛ ИМУНО КОЛАГЕН прах 200 г

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

МИГРЕНОН капсули * 30

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 24 юни 2025г. в 17:54:14

МИГРЕНОН капсули * 30

Коментар на: Ния от 24 юни 2025г. в 17:49:20

L - ТИРОКСИН таблетки 50 мкг * 50 BERLIN CHEMIE

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 24 юни 2025г. в 17:03:41

НИЗИТА спрей 20 мл

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 24 юни 2025г. в 16:59:00

ЕНТЕРОЛ прах за перорална суспензия 250 мг * 20

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 24 юни 2025г. в 16:58:23
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival