Шоколадова торта с крем и пияни вишни
Необходими продукти:
4 яйца
1,5 чаена чаша захар
2 чаени чаши гореща вода
1 чаена чаша какао
2 чаени лъжици сода
2,5 чаени чаши брашно
0,5 чаена лъжица сол
0,5 чаена лъжица бакпулвер
1 пакетче ванилова захар
250 грама масло
За крема:
1,5 чаена чаша прясно мляко
2 чаени чаши захар
450 грама масло
300 грама вишни, напоени в алкохол по ваш избор
вместо мляко и захар може да използвате кондензирано мляко
За украса:
1 шоколад
Начин на приготвяне:
Разтворете какаото в горещата вода, прибавете маслото, захарта, яйцата, брашното, сложете содата, набухвателя и ваниловата захар.
Разбъркайте всичко добре, ще се получи течно тесто, наподобяващо сметана. Разделете го на две равни части и изпечете два блата. Оставете ги да се охлаждат, а през това време направете крема.
Затоплете прясното мляко и разтворете в него захарта. Нека се охлади.
Разбийте размекнатото масло и прибавете при подсладеното мляко, вливайки го на тънка струя и без да спирате да разбивате. Разделете крема на три части.
Изрежете вътрешността на единия блат, оставяйки само тънки стени.
Втория блат разрежете на две, за да се получат два тънки. Единия от тях оставете цял, а другия заедно с изрязаната вътрешна част нарежете на ситно.
2/3 от крема смесете с нарязаните блатове, прибавете пияните вишни, разбъркайте и напълнете изрязания блат, от който оставихте само стените. Покрийте с цялото парче и намажете тортата с останалия крем.
Най-отгоре поръсете с настърган шоколад.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Торта с мус от три шоколада
- Шоколадова торта с маслен крем
- Френски шоколадов десерт
- Шоколадова торта с крем от бял и черен шоколад
- Лесна торта с шоколадова глазура и коняк
- Шоколадова торта с извара и кокос
- Шоколадова торта без яйца
- Шоколадова торта с крем Маскарпоне и Бейлис
- Шоколадова торта с крем и глазура ганаш
- Шоколадова торта с два плодови крема (малинов и лимонов)
Коментари към Шоколадова торта с крем и пияни вишни