Шоколадова торта с крем и глазура ганаш
Необходими продукти
200 грама кафява захар
190 милилитра прясно мляко
130 грама масло
200 грама брашно
1 супена лъжица бакпулвер
50 грама какао на прах
3 яйца
190 грама масло
350 грама пудра захар
100 грама малцово мляко на прах
1 супена лъжица сухо мляко
300 грама тъмен шоколад
130 милилитра сметана с масленост 35%
30 грама масло
400 - 500 грама подходящи кръгли шоколадови бонбони или друго подобно за украса (количеството зависи от големината)
Начин на приготвяне:
Смесете захарта, маслото и прясното мляко, поставете на слаб огън и бъркайте, докато маслото се разтопи и консистенцията стане еднородна.
Към брашното прибавете какаото, бакпулвера, маслото (да се получат трохи), след това разбитите яйца, захарта. Разбъркайте добре и изсипете сместа в подмазана с масло форма. Изпечете блата при 180 градуса в продължение на 55 минути.
Начупете шоколада на парчета, прибавете сметаната, маслото и поставете на среден огън, докато шоколадът се разтопи. Оставете комбинацията да се охлади малко и разбийте до еднородност с помощта на миксер, като прибавите захарта, сухото мляко и малцовото.
Готовия блат разрежете на 3 или 4 части, които слепете с крема. Всеки от пластовете поливайте с глазура. Приберете тортата за час и половина в хладилник. Когато извадите, покрийте с останалата глазура и украсете с шоколадови бонбонки.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Торта с мус от три шоколада
- Шоколадова торта с крем от бял и черен шоколад
- Шоколадова торта с маслен крем
- Френски шоколадов десерт
- Лесна торта с шоколадова глазура и коняк
- Дяволска торта с крем Ганаш
- Шоколадова торта с два плодови крема (малинов и лимонов)
- Шоколадова торта с извара и кокос
- Шоколадова торта без яйца
- Торта с три шоколада без печене
Коментари към Шоколадова торта с крем и глазура ганаш