Шоколадова торта с кокосов крем и глазура
Необходими продукти:
75 грама брашно
4 яйца
120 грама масло
14 супени лъжици захар
5 супени лъжици какао на прах
230 милилитра прясно мляко
1/4 чаена лъжица сода
200 грама кокосови стърготини
За глазурата:
5 супени лъжици прясно мляко
50 грама захар
50 грама какао на прах
20 грама масло
Начин на приготвяне:
Внимателно отделете жълтъците от белтъците.
Към жълтъците прибавете 25 грама захар и разбъркайте.
Охладените белтъци разбийте старателно с 5 супени лъжица захар. След това към тях прибавете постепенно жълтъците, брашното, какаото и изгасената сода.
Изсипете полученото тесто в подмазана с олио форма и изпечете в предварително загрята до 180-190 градуса фурна за 25 минути.
Докато блатът се пече, направете крема.
Сложете в тенджера 6 супени лъжици захар, налейте 1 чаена чаша прясно мляко, изсипете кокосовите стърготини и добавете 100 грама от маслото. Нека сместа се вари на слаб огън около 10-13 минути при непрекъснато бъркане. Постепенно тя ще се сгъсти. Сварете от котлона и оставете да се охлажда. Получава се плътен крем.
Готовия блат разрежете хоризонтално на две части. Намажете долната част плътно и равномерно с крема и върху него поставете втория блат.
Пригответе глазурата, смесвайки млякото, захарта и какаото в малък съд. Поставете на котлона и щом комбинацията се сгъсти, прибавете маслото. Веднага покрийте тортата с нея.
Добър апетит!
Снимка: bukashka.by
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Шоколадова торта с маслен крем
- Лесна торта с шоколадова глазура и коняк
- Лесна шоколадова торта с домашни блатове
- Торта брауни
- Шоколадова торта от ядки без брашно
- Френски шоколадов десерт
- Торта с мус от три шоколада
- Шоколадова торта с крем от бял и черен шоколад
- Сиропирана шоколадова торта с коняк и орехи
- Бърза шоколадова торта с пияни вишни
Коментари към Шоколадова торта с кокосов крем и глазура