Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Шоколадова торта с извара и вафлена основа

Шоколадова торта с извара и вафлена основа

от 27 авг 2018г., обновено на 28 авг 2018г.
Шоколадова торта с извара и вафлена основа - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

  • 480 грама черен шоколад (70% какао)
  • 500 грама високомаслена извара
  • 1,5 чаени чаши захар + още 2 супени лъжици
  • 4 големи яйца
  • 2 супени лъжици какао на прах
  • 300 грама шоколадови вафли или вафлени кори
  • 50 грама масло
  • 50-70 милилитра течна сметана с 22% масленост


Начин на приготвяне:

Смелете вафлите/вафлените кори с блендер, изключете уреда и тогава към тях прибавете чаша и половина захар и размекнатото масло. След това разбийте до получаване на еднородна маса, която разпределете равномерно по дъното на предварително намазнена и покрита с намаслен лист пергамент разглобяема форма за торта с диаметър 24 сантиметра. Притиснете хубаво основата към съда, за да стане плътна, и я изпечете за 5-7 минути във фурната при 200 градуса.

Извадете формата, но не изключвайте фурната.

Заемете се с плънката.

Начупете 300 грама от шоколада на малки парчета, които разтопете на водна баня, като свалете съда от огъня, когато останат малки неразтопени парченца. Оставете за известно време, докато те се втечнят напълно. Изчакайте шоколадът да се охлади малко.

Прокарайте изварата пред сито, след това я разбийте с блендер заедно с 1 супена лъжица захар и какаото. Прибавете яйцата едно по едно, без да изключвате уреда. Следва да изсипете шоколада в получената смес и да разбъркате.

Разпределете равномерно плънката върху вафления блат и поставете формата отново във фурната.

Намалете градусите до 180 и изпечете десерта в продължение на час. Когато готовата торта се охлади до стайна температура, приберете я в хладилника за една нощ.

На следващия ден начупете останалите 180 грама черен шоколад, смесете ги с течната сметана и добавете 1 лъжица захар. Поставете съда върху котлона до превръщането на продуктите еднороден крем, който оставете да се охлади.

С него покрийте чийзкейка, който отново върнете в хладилника.

След час извадете от формата, използвайки остър нож, и може да се насладите на десерта, когато достигне стайна температура.

 

Да ви е сладко!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru

Още по темата:
  • Сиропирана шоколадова торта с крем от кондензирано мляко и орехи Сиропирана шоколадова торта с крем от кондензирано мляко и орехи
  • Торта с три шоколада без печене Торта с три шоколада без печене
  • Френски шоколадов десерт Френски шоколадов десерт
  • Торта брауни Торта брауни
5.0/5 1 оценка

Коментари към Шоколадова торта с извара и вафлена основа

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Шоколадова торта с извара и вафлена основа
    www.framar.bg 
    на 25 June 2025 в 09:07
    Коментирайте "Шоколадова торта с извара и вафлена основа"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Десерти
  • Кейкове и торти
  • Френски шоколадов десерт
  • Торта брауни
  • Шоколадова торта с маслен крем
  • Шоколадова торта с крем Маскарпоне и Бейлис
  • Бърза торта без печене с карамелен пълнеж и шоколадова глазура
  • Шоколадова торта с крем от бял и черен шоколад
  • Торта от черен шоколад и яйца
  • Торта-сникърс с фъстъци и шоколадова глазура
  • Шоколадова торта с извара без печене
  • Дяволска торта с крем Ганаш
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Безамонячни бои за коса на водна основа - ярък цвят, без да се гори косъма!

преди 562 дни, 12 часа и 31 мин.

Готварски книги или рецепти от кулинарни страници в интернет използвате?

преди 2099 дни, 17 часа и 20 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Прием в болница - какво заплаща НЗОК, какви документи са необходими и колко продължава болничният престой

преди 11 дни, 16 часа и 51 мин.

Психотест за оръжие в България: Какво представлява и формалност ли е?

преди 11 дни, 23 часа и 52 мин.

Фармацевтични дни на кариерата - 21 юни, 2025 година - НДК

преди 15 дни, 16 часа и 9 мин.

Бедечка фест - На зелено 3 - 20-22 юни, 2025 година

преди 16 дни, 15 часа и 34 мин.
Всички

АНКЕТА

Готови ли сте у дома да полагате грижа за болен роднина?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

МУРАКОЛ ПРОТЕКТ прах 120 г

МУРАКОЛ ПРОТЕКТ прах 360 г

МУРАКОЛ ПРОТЕКТ КИДС прах 120 г

ИДРОФЛОГ ОФТАЛМИК разтвор 10 мл

МУКОПЛАНТ сироп за кашлица 250 мл

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

Д-р Цветко Петров Наков

Коментар на: Мариана Лазарова от 24 юни 2025г. в 21:41:02

МИГРЕНОН капсули * 30

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 24 юни 2025г. в 17:54:14

МИГРЕНОН капсули * 30

Коментар на: Ния от 24 юни 2025г. в 17:49:20

L - ТИРОКСИН таблетки 50 мкг * 50 BERLIN CHEMIE

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 24 юни 2025г. в 17:03:41

НИЗИТА спрей 20 мл

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 24 юни 2025г. в 16:59:00
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival