Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Шоколадова торта с извара и вафлена основа

Шоколадова торта с извара и вафлена основа

от 27 авг 2018г., обновено на 28 авг 2018г.
Шоколадова торта с извара и вафлена основа - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

  • 480 грама черен шоколад (70% какао)
  • 500 грама високомаслена извара
  • 1,5 чаени чаши захар + още 2 супени лъжици
  • 4 големи яйца
  • 2 супени лъжици какао на прах
  • 300 грама шоколадови вафли или вафлени кори
  • 50 грама масло
  • 50-70 милилитра течна сметана с 22% масленост


Начин на приготвяне:

Смелете вафлите/вафлените кори с блендер, изключете уреда и тогава към тях прибавете чаша и половина захар и размекнатото масло. След това разбийте до получаване на еднородна маса, която разпределете равномерно по дъното на предварително намазнена и покрита с намаслен лист пергамент разглобяема форма за торта с диаметър 24 сантиметра. Притиснете хубаво основата към съда, за да стане плътна, и я изпечете за 5-7 минути във фурната при 200 градуса.

Извадете формата, но не изключвайте фурната.

Заемете се с плънката.

Начупете 300 грама от шоколада на малки парчета, които разтопете на водна баня, като свалете съда от огъня, когато останат малки неразтопени парченца. Оставете за известно време, докато те се втечнят напълно. Изчакайте шоколадът да се охлади малко.

Прокарайте изварата пред сито, след това я разбийте с блендер заедно с 1 супена лъжица захар и какаото. Прибавете яйцата едно по едно, без да изключвате уреда. Следва да изсипете шоколада в получената смес и да разбъркате.

Разпределете равномерно плънката върху вафления блат и поставете формата отново във фурната.

Намалете градусите до 180 и изпечете десерта в продължение на час. Когато готовата торта се охлади до стайна температура, приберете я в хладилника за една нощ.

На следващия ден начупете останалите 180 грама черен шоколад, смесете ги с течната сметана и добавете 1 лъжица захар. Поставете съда върху котлона до превръщането на продуктите еднороден крем, който оставете да се охлади.

С него покрийте чийзкейка, който отново върнете в хладилника.

След час извадете от формата, използвайки остър нож, и може да се насладите на десерта, когато достигне стайна температура.

 

Да ви е сладко!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru

Още по темата:
  • Сиропирана шоколадова торта с крем от кондензирано мляко и орехи Сиропирана шоколадова торта с крем от кондензирано мляко и орехи
  • Торта с три шоколада без печене Торта с три шоколада без печене
  • Шоколадова торта с кафе (без брашно) Шоколадова торта с кафе (без брашно)
  • Шоколадова торта с маслен крем Шоколадова торта с маслен крем
5.0/5 1 оценка

Коментари към Шоколадова торта с извара и вафлена основа

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Шоколадова торта с извара и вафлена основа
    www.framar.bg 
    на 18 November 2025 в 11:39
    Коментирайте "Шоколадова торта с извара и вафлена основа"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Десерти
  • Кейкове и торти
  • Шоколадова торта с кафе (без брашно)
  • Шоколадова торта с маслен крем
  • Шоколадова торта с крем от бял и черен шоколад
  • Шоколадова торта с крем Маскарпоне и Бейлис
  • Торта брауни
  • Торта с мус от три шоколада
  • Шоколадова торта с два плодови крема (малинов и лимонов)
  • Бърза шоколадова торта с лешници
  • Сиропирана шоколадова торта с крем от кондензирано мляко и орехи
  • Френски шоколадов десерт
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
Медикаментът GanLum лекува малария и спира разпространението йМедикаментът GanLum лекува малария и спира разпространението й

Медикаментът GanLum лекува малария и спира разпространението й

от 18 ное 2025г.Прочети повече
Проучване, изучаващо причините за психични заболявания, може да подобри лечението имПроучване, изучаващо причините за психични заболявания, може да подобри лечението им

Проучване, изучаващо причините за психични заболявания, може да подобри лечението им

от 17 ное 2025г.Прочети повече
Прилагат рапамицин за лечение на безплодие, свързано с възрасттаПрилагат рапамицин за лечение на безплодие, свързано с възрастта

Прилагат рапамицин за лечение на безплодие, свързано с възрастта

от 18 ное 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Биомаркерите са ключът към правилното лечение на рака на белия дроб

преди 18 дни, 36 мин.

Гадене и лека болка сред преглед при гинеколог

преди 27 дни, 20 часа и 49 мин.
Всички

АНКЕТА

Засегнати ли сте от заболяването диабет?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ЛА РОШ МИЦЕЛАРНА ВОДА ЗА РЕАКТИВНА КОЖА 400 мл

ЛАНСИНОХ ШИШЕ СЪС СИЛИКОНОВ БИБЕРОН MEDIUM FLOW 240 мл * 1

АВА РОЗАЦЕА РИПЕЪР КРЕМ НОЩЕН ХЕСПЕРИДИН

АВА РОЗАЦЕА РИПЕЪР КРЕМ ДНЕВЕН ХЕСПЕРИДИН SPF25 50мл

АВА РОЗАЦЕА РИПЕЪР СЕРУМ РЕГЕНИРИРАЩ ХЕСПЕРИДИН 30мл

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ФЛУЕНЗ спрей за нос, суспензия, ваксина срещу грип (жива атенюирана, назална) 0.2 мл

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 ное 2025г. в 11:24:47

ПЕДИАКИД ОМЕГА 3 сироп 125 мл

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 ное 2025г. в 11:17:31

ПРОСПАН сироп 200 мл

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 ное 2025г. в 11:15:33

ПРОЕНЗИ ДУО КОЛАГЕН 11 000 флакон * 30 ВАЛМАРК

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 ное 2025г. в 11:13:50

ПРОФИХОЛ ПЛЮС таблетки * 30

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 ное 2025г. в 11:11:23
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival