Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Шоколадова торта с извара и вафлена основа

Шоколадова торта с извара и вафлена основа

Шоколадова торта с извара и вафлена основа - изображение

Необходими продукти:

  • 480 грама черен шоколад (70% какао)
  • 500 грама високомаслена извара
  • 1,5 чаени чаши захар + още 2 супени лъжици
  • 4 големи яйца
  • 2 супени лъжици какао на прах
  • 300 грама шоколадови вафли или вафлени кори
  • 50 грама масло
  • 50-70 милилитра течна сметана с 22% масленост


Начин на приготвяне:

Смелете вафлите/вафлените кори с блендер, изключете уреда и тогава към тях прибавете чаша и половина захар и размекнатото масло. След това разбийте до получаване на еднородна маса, която разпределете равномерно по дъното на предварително намазнена и покрита с намаслен лист пергамент разглобяема форма за торта с диаметър 24 сантиметра. Притиснете хубаво основата към съда, за да стане плътна, и я изпечете за 5-7 минути във фурната при 200 градуса.

Извадете формата, но не изключвайте фурната.

Заемете се с плънката.

Начупете 300 грама от шоколада на малки парчета, които разтопете на водна баня, като свалете съда от огъня, когато останат малки неразтопени парченца. Оставете за известно време, докато те се втечнят напълно. Изчакайте шоколадът да се охлади малко.

Прокарайте изварата пред сито, след това я разбийте с блендер заедно с 1 супена лъжица захар и какаото. Прибавете яйцата едно по едно, без да изключвате уреда. Следва да изсипете шоколада в получената смес и да разбъркате.

Разпределете равномерно плънката върху вафления блат и поставете формата отново във фурната.

Намалете градусите до 180 и изпечете десерта в продължение на час. Когато готовата торта се охлади до стайна температура, приберете я в хладилника за една нощ.

На следващия ден начупете останалите 180 грама черен шоколад, смесете ги с течната сметана и добавете 1 лъжица захар. Поставете съда върху котлона до превръщането на продуктите еднороден крем, който оставете да се охлади.

С него покрийте чийзкейка, който отново върнете в хладилника.

След час извадете от формата, използвайки остър нож, и може да се насладите на десерта, когато достигне стайна температура.

 

Да ви е сладко!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиАлт. медицинаЛюбопитноДиетиСнимкиЛайфстайлВидеоХранене при...ИсторияЛеченияСпортЕ-тата в хранитеБотаникаПроизводители