Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Шоколадова торта с извара и вафлена основа

Шоколадова торта с извара и вафлена основа

от 27 авг 2018г., обновено на 28 авг 2018г.
Шоколадова торта с извара и вафлена основа - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

  • 480 грама черен шоколад (70% какао)
  • 500 грама високомаслена извара
  • 1,5 чаени чаши захар + още 2 супени лъжици
  • 4 големи яйца
  • 2 супени лъжици какао на прах
  • 300 грама шоколадови вафли или вафлени кори
  • 50 грама масло
  • 50-70 милилитра течна сметана с 22% масленост


Начин на приготвяне:

Смелете вафлите/вафлените кори с блендер, изключете уреда и тогава към тях прибавете чаша и половина захар и размекнатото масло. След това разбийте до получаване на еднородна маса, която разпределете равномерно по дъното на предварително намазнена и покрита с намаслен лист пергамент разглобяема форма за торта с диаметър 24 сантиметра. Притиснете хубаво основата към съда, за да стане плътна, и я изпечете за 5-7 минути във фурната при 200 градуса.

Извадете формата, но не изключвайте фурната.

Заемете се с плънката.

Начупете 300 грама от шоколада на малки парчета, които разтопете на водна баня, като свалете съда от огъня, когато останат малки неразтопени парченца. Оставете за известно време, докато те се втечнят напълно. Изчакайте шоколадът да се охлади малко.

Прокарайте изварата пред сито, след това я разбийте с блендер заедно с 1 супена лъжица захар и какаото. Прибавете яйцата едно по едно, без да изключвате уреда. Следва да изсипете шоколада в получената смес и да разбъркате.

Разпределете равномерно плънката върху вафления блат и поставете формата отново във фурната.

Намалете градусите до 180 и изпечете десерта в продължение на час. Когато готовата торта се охлади до стайна температура, приберете я в хладилника за една нощ.

На следващия ден начупете останалите 180 грама черен шоколад, смесете ги с течната сметана и добавете 1 лъжица захар. Поставете съда върху котлона до превръщането на продуктите еднороден крем, който оставете да се охлади.

С него покрийте чийзкейка, който отново върнете в хладилника.

След час извадете от формата, използвайки остър нож, и може да се насладите на десерта, когато достигне стайна температура.

 

Да ви е сладко!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru

Още по темата:
  • Сиропирана шоколадова торта с крем от кондензирано мляко и орехи Сиропирана шоколадова торта с крем от кондензирано мляко и орехи
  • Торта с три шоколада без печене Торта с три шоколада без печене
  • Шоколадова торта с маслен крем Шоколадова торта с маслен крем
  • Шоколадова торта с крем от бял и черен шоколад Шоколадова торта с крем от бял и черен шоколад
5.0/5 1 оценка

Коментари към Шоколадова торта с извара и вафлена основа

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Шоколадова торта с извара и вафлена основа
    www.framar.bg 
    на 19 August 2025 в 01:49
    Коментирайте "Шоколадова торта с извара и вафлена основа"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Десерти
  • Кейкове и торти
  • Шоколадова торта с маслен крем
  • Шоколадова торта с крем от бял и черен шоколад
  • Бърза какаова торта
  • Торта брауни
  • Бърза шоколадова торта с пияни вишни
  • Шоколадова торта с два плодови крема (малинов и лимонов)
  • Шоколадова торта с лешници и карамелен крем
  • Френски шоколадов десерт
  • Шоколадова торта Наполеон с коняк
  • Торта с мус от три шоколада
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
Все по-малко американци пият алкохол, все повече го смятат за вреденВсе по-малко американци пият алкохол, все повече го смятат за вреден

Все по-малко американци пият алкохол, все повече го смятат за вреден

от 18 авг 2025г.Прочети повече
При кръвно над 130 – лечение и спиране на алкохолаПри кръвно над 130 – лечение и спиране на алкохола

При кръвно над 130 – лечение и спиране на алкохола

от 18 авг 2025г.Прочети повече
Диета с ниско остатъчно съдържаниеДиета с ниско остатъчно съдържание

Диета с ниско остатъчно съдържание

от 18 авг 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Преглед при лекар, рецепти, лечение - по време на почивка

преди 33 дни, 12 часа и 31 мин.

Къде изчезна пробиотикът Вивомикс?

преди 38 дни, 15 часа и 53 мин.
Всички

АНКЕТА

Как се спасявате от летните жеги?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ДУРЕКС ОВЛАЖНЯВАЩ ГЕЛ REAL FEEL 50 мл

АНАНТРА ФИМЕЙЛ ЗА ЖЕНИ таблетки * 14

АРТРОАКТАЛ тинктура 100 мл

ДОКТОР УАКДЕС КАНЧНАР ГУГУЛ капсули * 60

ТЕНА ИЗМИВАЩА ПЯНА 3 в 1 БЕЗ ИЗПЛАКВАНЕ 400 мл

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

САМ - Е НАТУРАЛ таблетки 400 мг * 20 ХЕРБАМЕДИКА

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 авг 2025г. в 18:16:45

КОЛОН КЛИЙНЪР ПЛЮС 449 мг капсули * 60 БИОТИКА

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 авг 2025г. в 18:16:02

САМ - Е НАТУРАЛ таблетки 400 мг * 20 ХЕРБАМЕДИКА

Коментар на: Ани от 18 авг 2025г. в 17:39:06

КОЛОН КЛИЙНЪР ПЛЮС 449 мг капсули * 60 БИОТИКА

Коментар на: Лия от 18 авг 2025г. в 17:27:12

СТАФИСАГРИА D6 пилули 10 гр.

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 авг 2025г. в 15:56:30
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival