Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Шоколадова торта с два плодови крема (малинов и лимонов)

Шоколадова торта с два плодови крема (малинов и лимонов)

от 05 юни 2017г., обновено на 06 юни 2017г.
Шоколадова торта с два плодови крема (малинов и лимонов) - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Необходими продукти

За един пандишпановия блат (за тортата са нужни два броя):

  • 4 яйца
  • 120 грама захар
  • 90 грама брашно
  • 30 грама нишесте
  • 20 грама какао
  • 30 грама разтопено краве масло

За малиновия крем:

  • 250 грама натурално кисело мляко (3,5% масленост)
  • 1 чаена чаша малини (ако използвате замразени, предварително ги размразете)
  • 500 милилитра течна сметана (30% масленост)
  • 10 грама желатин на прах (или 6 листа)
  • захар (може пудра) на вкус

За лимоновия крем:

  • 250 грама натурално кисело мляко
  • 250 милилитра течна сметана
  • 4 листа желатин (или 6,5 грама на прах)
  • кората и сока на 1 голям лимон
  • захар (кристална или пудра) по ваш вкус

За глазурата:

  • 115 грама масло (със стайна температура)
  • 100 грама пудра захар
  • 350 грама крема сирене

За украса:

  • течен шоколад
  • пресни плодове

 

Начин на приготвяне:

Включете фурната да загрява при 180 градуса.

Яйцата разбийте, добавяйки постепенно захарта. Може да използвате кухненски робот, а продължителността на разбиването е около 10-15 минути. Получава се въздушна плътна бяла маса.

Смесете брашното с какаото и нишестето. Пресявайки, изсипете на два пъти при яйцата със захарта. Разбъркайте до еднородност, използвайки лопатка за целта. След това налейте разтопеното краве масло и разбъркайте още веднъж.

Тестото изсипете във форма за торта с диаметър 26 сантиметра и изпечете в продължение на 20-25 минути (степента на готовност проверявайте с клечка за зъби). Пандишпанът се получава с дебелина около 3,5 сантиметра.

По същия начин направете още един блат. Вариант е да направите тестото с 6 яйца и да изпечете наведнъж, след което разрежете хоризонтално на 4 части.

По-добре е да оставите пандишпана да престои една нощ и да продължите тортата тогава.

пандишпан

Двата плодови крема се приготвят аналогично.

Желатина разтворете поотделно за двата пълнежа. Сметаната разбийте и приберете в хладилника (може да разбиете цялото количество и след това да използвате необходимото за всеки от кремовете).

Пюрирайте малините. Ако се усещат семената, прокарайте плодовата каша през сито. След това комбинирайте с киселото мляко, подсладете с кристална или пудра захар според предпочитанията си.

Желатина затоплете на бавен огън и щом се разтвори, влейте на тънка струя в малиновата маса. Разбийте с миксер, добавете сметаната и разбъркайте с лопатка.

Лимоновия крем направете, като в киселото мляко прибавите сока и настърганата кора на цитруса, захарта и разбъркайте. Налейте разтворения желатин, сметаната и отново разбъркайте.

След като бъдете готови с всички части на тортата, е време да я сглобите.

Разрежете двата блата хоризонтално през средата.

В разглобяема форма сложете единия, нанесете половината от малиновия крем, следват блат, всичкия лимонов крем, продължете с блат, останалата малинова маса и завършете с блат.

Височината на десерта зависи от дебелината на блатовете, които може да сиропирате, ако желаете.

Приберете тортата в хладилника, като е добре да имате търпение една нощ.

торта

Украсата и покритието са по ваше желание. Предлагаме ви глазура от крема сирене, полята с течен шоколад.

Разбийте маслото с пудрата захар до побеляване (около 7 минути). Към тази смес прибавете студеното крема сирене и разбивайте още 5-7 минути.

Намажете от всички страни тортата.

крема сирене

Полейте с течен шоколад, подредете пресни плодове върху него и поднесете.

Шоколадова торта с два плодови крема

Да ви е сладко!

За framar.bg: Радостина Райчева

Източник: gotovim-doma.ru

Още по темата:
  • Сиропирана шоколадова торта с крем от кондензирано мляко и орехи Сиропирана шоколадова торта с крем от кондензирано мляко и орехи
  • Торта с три шоколада без печене Торта с три шоколада без печене
  • Бърза торта без печене с карамелен пълнеж и шоколадова глазура Бърза торта без печене с карамелен пълнеж и шоколадова глазура
  • Шоколадова торта с крем Маскарпоне и Бейлис Шоколадова торта с крем Маскарпоне и Бейлис
5.0/5 1 оценка

Коментари към Шоколадова торта с два плодови крема (малинов и лимонов)

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Шоколадова торта с два плодови крема (малинов и лимонов)
    www.framar.bg 
    на 07 June 2025 в 10:37
    Коментирайте "Шоколадова торта с два плодови крема (малинов и лимонов)"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Десерти
  • Кейкове и торти
  • Бърза торта без печене с карамелен пълнеж и шоколадова глазура
  • Шоколадова торта с крем Маскарпоне и Бейлис
  • Торта брауни
  • Френски шоколадов десерт
  • Шоколадова торта с маслен крем
  • Торта с мус от три шоколада
  • Шоколадова торта с авокадо и глазура (без яйца)
  • Шоколадова торта с крем от бял и черен шоколад
  • Торта-сникърс с фъстъци и шоколадова глазура
  • Лесна торта с шоколадова глазура и коняк
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Готварски книги или рецепти от кулинарни страници в интернет използвате?

преди 2081 дни, 18 часа и 51 мин.

Интересни рецепти с ананас (сладки и солени)?

преди 2194 дни, 23 часа и 1 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

40 години от създаването на Excel ще отбележи международната конференция Bulgaria Excel Days 2025

преди 22 часа и 28 мин.

Парасейлинг - какво представлява? Опасен ли е?

преди 1 дни, 44 мин.

Регистър на заетостта в НАП: Как да проверите вашите трудови договори онлайн

преди 1 дни, 21 часа и 21 мин.

Въвеждане на еврото - най-често задаваните въпроси и отговорите от БНБ

преди 3 дни, 12 часа и 57 мин.
Всички

АНКЕТА

Как ще ни повлияе приемане на еврото?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

L-АРГИНИН капсули 500 мг * 50 HOLLAND & BARRETT

ДЖОНСЪН BEDTIME БЕБЕШКИ ШАМПОАН 500 мл

ГЛЮКОЗАМИН СУЛФАТ + КУРКУМА таблетки * 120 УЕБЪР НАТУРАЛС

АРОМАНДИСЕ КРИСТАЛИ С ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ ЛИМОН 10 г

ГИНКО БИЛОБА ЕКСТРА капсули 120 мг * 300 УЕБЪР НАТУРАЛС

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ХАЙП ЛИВЪР ГАРД ВКУС МАЛИНА 196 г

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 06 юни 2025г. в 13:04:35

ЗАФРИЛА таблетки 2 мг * 28

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 06 юни 2025г. в 13:02:44

ХАЙП ЛИВЪР ГАРД ВКУС МАЛИНА 196 г

Коментар на: Н. Руменова от 06 юни 2025г. в 13:02:09

АНАФРАНИЛ таблетки 25 мг * 30

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 06 юни 2025г. в 12:55:12

АМИТРИПТИЛИН таблетки 25 мг * 60 МАЙЛАН

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 06 юни 2025г. в 12:53:20
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival