Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Шоколадова торта с два плодови крема (малинов и лимонов)

Шоколадова торта с два плодови крема (малинов и лимонов)

от 05 юни 2017г., обновено на 06 юни 2017г.
Шоколадова торта с два плодови крема (малинов и лимонов) - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Необходими продукти

За един пандишпановия блат (за тортата са нужни два броя):

  • 4 яйца
  • 120 грама захар
  • 90 грама брашно
  • 30 грама нишесте
  • 20 грама какао
  • 30 грама разтопено краве масло

За малиновия крем:

  • 250 грама натурално кисело мляко (3,5% масленост)
  • 1 чаена чаша малини (ако използвате замразени, предварително ги размразете)
  • 500 милилитра течна сметана (30% масленост)
  • 10 грама желатин на прах (или 6 листа)
  • захар (може пудра) на вкус

За лимоновия крем:

  • 250 грама натурално кисело мляко
  • 250 милилитра течна сметана
  • 4 листа желатин (или 6,5 грама на прах)
  • кората и сока на 1 голям лимон
  • захар (кристална или пудра) по ваш вкус

За глазурата:

  • 115 грама масло (със стайна температура)
  • 100 грама пудра захар
  • 350 грама крема сирене

За украса:

  • течен шоколад
  • пресни плодове

 

Начин на приготвяне:

Включете фурната да загрява при 180 градуса.

Яйцата разбийте, добавяйки постепенно захарта. Може да използвате кухненски робот, а продължителността на разбиването е около 10-15 минути. Получава се въздушна плътна бяла маса.

Смесете брашното с какаото и нишестето. Пресявайки, изсипете на два пъти при яйцата със захарта. Разбъркайте до еднородност, използвайки лопатка за целта. След това налейте разтопеното краве масло и разбъркайте още веднъж.

Тестото изсипете във форма за торта с диаметър 26 сантиметра и изпечете в продължение на 20-25 минути (степента на готовност проверявайте с клечка за зъби). Пандишпанът се получава с дебелина около 3,5 сантиметра.

По същия начин направете още един блат. Вариант е да направите тестото с 6 яйца и да изпечете наведнъж, след което разрежете хоризонтално на 4 части.

По-добре е да оставите пандишпана да престои една нощ и да продължите тортата тогава.

пандишпан

Двата плодови крема се приготвят аналогично.

Желатина разтворете поотделно за двата пълнежа. Сметаната разбийте и приберете в хладилника (може да разбиете цялото количество и след това да използвате необходимото за всеки от кремовете).

Пюрирайте малините. Ако се усещат семената, прокарайте плодовата каша през сито. След това комбинирайте с киселото мляко, подсладете с кристална или пудра захар според предпочитанията си.

Желатина затоплете на бавен огън и щом се разтвори, влейте на тънка струя в малиновата маса. Разбийте с миксер, добавете сметаната и разбъркайте с лопатка.

Лимоновия крем направете, като в киселото мляко прибавите сока и настърганата кора на цитруса, захарта и разбъркайте. Налейте разтворения желатин, сметаната и отново разбъркайте.

След като бъдете готови с всички части на тортата, е време да я сглобите.

Разрежете двата блата хоризонтално през средата.

В разглобяема форма сложете единия, нанесете половината от малиновия крем, следват блат, всичкия лимонов крем, продължете с блат, останалата малинова маса и завършете с блат.

Височината на десерта зависи от дебелината на блатовете, които може да сиропирате, ако желаете.

Приберете тортата в хладилника, като е добре да имате търпение една нощ.

торта

Украсата и покритието са по ваше желание. Предлагаме ви глазура от крема сирене, полята с течен шоколад.

Разбийте маслото с пудрата захар до побеляване (около 7 минути). Към тази смес прибавете студеното крема сирене и разбивайте още 5-7 минути.

Намажете от всички страни тортата.

крема сирене

Полейте с течен шоколад, подредете пресни плодове върху него и поднесете.

Шоколадова торта с два плодови крема

Да ви е сладко!

За framar.bg: Радостина Райчева

Източник: gotovim-doma.ru

Още по темата:
  • Сиропирана шоколадова торта с крем от кондензирано мляко и орехи Сиропирана шоколадова торта с крем от кондензирано мляко и орехи
  • Торта с три шоколада без печене Торта с три шоколада без печене
  • Шоколадова торта с крем Маскарпоне и Бейлис Шоколадова торта с крем Маскарпоне и Бейлис
  • Шоколадова торта с маслен крем Шоколадова торта с маслен крем
5.0/5 1 оценка

Коментари към Шоколадова торта с два плодови крема (малинов и лимонов)

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Шоколадова торта с два плодови крема (малинов и лимонов)
    www.framar.bg 
    на 19 December 2025 в 23:49
    Коментирайте "Шоколадова торта с два плодови крема (малинов и лимонов)"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Десерти
  • Кейкове и торти
  • Шоколадова торта с крем Маскарпоне и Бейлис
  • Шоколадова торта с маслен крем
  • Шоколадова торта с крем от бял и черен шоколад
  • Шоколадова торта с пияни вишни и сметанов крем
  • Френски шоколадов десерт
  • Торта с мус от три шоколада
  • Лесна торта с шоколадова глазура и коняк
  • Шоколадова торта с кафе (без брашно)
  • Шоколадова торта-суфле без печене
  • Торта-сникърс с фъстъци и шоколадова глазура
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
Доживотен затвор за френския лекар Фредерик Пешие, отровил 30 душиДоживотен затвор за френския лекар Фредерик Пешие, отровил 30 души

Доживотен затвор за френския лекар Фредерик Пешие, отровил 30 души

от 19 дек 2025г.Прочети повече
Тръмп изключи марихуаната от списъка с най-опасните наркотициТръмп изключи марихуаната от списъка с най-опасните наркотици

Тръмп изключи марихуаната от списъка с най-опасните наркотици

от 19 дек 2025г.Прочети повече
Билки и билкови рецепти при задухБилки и билкови рецепти при задух

Билки и билкови рецепти при задух

от 19 дек 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Да си поговорим честно за ПМС, хормоните и "онези дни"...

преди 9 дни, 10 часа и 49 мин.

Биомаркерите са ключът към правилното лечение на рака на белия дроб

преди 49 дни, 12 часа и 46 мин.
Всички

АНКЕТА

Ще гласувате ли на предсрочните парламентарни избори?

Виж резултатите
Още интересни публикации
Шоколадовата торта за закуска е полезна за мозъка и талията ви Шоколадовата торта за закуска е полезна за мозъка и талията ви

Шоколадовата торта за закуска е полезна за мозъка и талията ви

от 21 сеп 2016г. Прочети повече
Здрави и красиви с Деси: Празнична сурова шоколадова торта Здрави и красиви с Деси: Празнична сурова шоколадова торта

Здрави и красиви с Деси: Празнична сурова шоколадова торта

от 21 апр 2011г. Прочети повече

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ОСТРОВИТ АРГИНИН НЕОВКУСЕН прах 210 г

ОСТРОВИТ ЧЕСЪН БЕЗ МИРИС капсули * 60

СИБИРСКА ЧАГА ИМУНО ЩИТ саше * 15 VERDE VITA

ДИФЪРЪНТ ФАРМ ПРОСТЕЙТ КЕЪР капсули * 30

ДР. ЗОЛ ДЖИНДЖИКЮР СПРЕЙ 20 мл

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ХЕРБИТУСИН СИНУС И ГЪРЛО пастили * 12

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 19 дек 2025г. в 12:47:24

ПУЛМИКОРТ суспензия за небулайзер 0.25 мг / мл 2 мл * 20

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 19 дек 2025г. в 12:45:19

ХЕРБИТУСИН СИНУС И ГЪРЛО пастили * 12

Коментар на: Явор от 19 дек 2025г. в 12:36:25

ПУЛМИКОРТ суспензия за небулайзер 0.25 мг / мл 2 мл * 20

Коментар на: Д.А. от 19 дек 2025г. в 11:06:43

ДЖАРДИНС таблетки 10 мг * 30

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 19 дек 2025г. в 10:50:55
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival