Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Шоколадова торта с два плодови крема (малинов и лимонов)

Шоколадова торта с два плодови крема (малинов и лимонов)

Шоколадова торта с два плодови крема (малинов и лимонов) - изображение

Необходими продукти

За един пандишпановия блат (за тортата са нужни два броя):

  • 4 яйца
  • 120 грама захар
  • 90 грама брашно
  • 30 грама нишесте
  • 20 грама какао
  • 30 грама разтопено краве масло

За малиновия крем:

  • 250 грама натурално кисело мляко (3,5% масленост)
  • 1 чаена чаша малини (ако използвате замразени, предварително ги размразете)
  • 500 милилитра течна сметана (30% масленост)
  • 10 грама желатин на прах (или 6 листа)
  • захар (може пудра) на вкус

За лимоновия крем:

  • 250 грама натурално кисело мляко
  • 250 милилитра течна сметана
  • 4 листа желатин (или 6,5 грама на прах)
  • кората и сока на 1 голям лимон
  • захар (кристална или пудра) по ваш вкус

За глазурата:

  • 115 грама масло (със стайна температура)
  • 100 грама пудра захар
  • 350 грама крема сирене

За украса:

  • течен шоколад
  • пресни плодове

 

Начин на приготвяне:

Включете фурната да загрява при 180 градуса.

Яйцата разбийте, добавяйки постепенно захарта. Може да използвате кухненски робот, а продължителността на разбиването е около 10-15 минути. Получава се въздушна плътна бяла маса.

Смесете брашното с какаото и нишестето. Пресявайки, изсипете на два пъти при яйцата със захарта. Разбъркайте до еднородност, използвайки лопатка за целта. След това налейте разтопеното краве масло и разбъркайте още веднъж.

Тестото изсипете във форма за торта с диаметър 26 сантиметра и изпечете в продължение на 20-25 минути (степента на готовност проверявайте с клечка за зъби). Пандишпанът се получава с дебелина около 3,5 сантиметра.

По същия начин направете още един блат. Вариант е да направите тестото с 6 яйца и да изпечете наведнъж, след което разрежете хоризонтално на 4 части.

По-добре е да оставите пандишпана да престои една нощ и да продължите тортата тогава.

пандишпан

Двата плодови крема се приготвят аналогично.

Желатина разтворете поотделно за двата пълнежа. Сметаната разбийте и приберете в хладилника (може да разбиете цялото количество и след това да използвате необходимото за всеки от кремовете).

Пюрирайте малините. Ако се усещат семената, прокарайте плодовата каша през сито. След това комбинирайте с киселото мляко, подсладете с кристална или пудра захар според предпочитанията си.

Желатина затоплете на бавен огън и щом се разтвори, влейте на тънка струя в малиновата маса. Разбийте с миксер, добавете сметаната и разбъркайте с лопатка.

Лимоновия крем направете, като в киселото мляко прибавите сока и настърганата кора на цитруса, захарта и разбъркайте. Налейте разтворения желатин, сметаната и отново разбъркайте.

След като бъдете готови с всички части на тортата, е време да я сглобите.

Разрежете двата блата хоризонтално през средата.

В разглобяема форма сложете единия, нанесете половината от малиновия крем, следват блат, всичкия лимонов крем, продължете с блат, останалата малинова маса и завършете с блат.

Височината на десерта зависи от дебелината на блатовете, които може да сиропирате, ако желаете.

Приберете тортата в хладилника, като е добре да имате търпение една нощ.

торта

Украсата и покритието са по ваше желание. Предлагаме ви глазура от крема сирене, полята с течен шоколад.

Разбийте маслото с пудрата захар до побеляване (около 7 минути). Към тази смес прибавете студеното крема сирене и разбивайте още 5-7 минути.

Намажете от всички страни тортата.

крема сирене

Полейте с течен шоколад, подредете пресни плодове върху него и поднесете.

Шоколадова торта с два плодови крема

Да ви е сладко!

За framar.bg: Радостина Райчева

Източник: gotovim-doma.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиРецептиСнимкиХрани и ястияЛюбопитноНовиниЛайфстайл