Шоколадова торта със суфле Флан
![Шоколадова торта със суфле Флан - изображение](https://static.framar.bg/thumbs/6/recepies/shokoladova-torta-sus-sufle.jpg)
Необходими продукти
За пандишпана:
- 10 супени лъжици краве масло на стайна температура
- 1 чаена чаша захар
- 1 яйце със стайна температура
- 1 3/4 брашно с високо качество
- 3/4 чаена лъжица бакпулвер
- 3/4 чаена лъжица сода бикарбонат
- 1/3 чаена чаша какао на прах
- 1 и 1/4 чаени чаши мътеница или кисело мляко
За флана:
- 360 милилитра концентрирано мляко
- 420 милилитра подсладено кондензирано мляко
- 110 грама крема сирене на стайна температура
- 3 яйца
- 1 супена лъжица ванилов екстракт
- меко краве масло за намазване на формата
- 1/4 чаена чаша карамелен сос
За топинга:
1/4 чаена чаша карамелен сос
1/4 чаена чаша нарязани орехови ядки
Начин на приготвяне:
Намажете стените и дъното на кексова форма с малко масло и налейте 1/4 чаена чаша карамелен сос, след което поставете в друга по-голяма тава (това е необходимо, защото десертът ще се приготвя на водна баня).
Пандишпанът
Смесете в купа маслото и захарта, разбийте до получаване на лека въздушна текстура и тогава добавете яйцето.
Пресейте брашното заедно с бакпулвера, содата и какаото.
Комбинирайте 1/3 от сухата смес с половината от мътеницата/киселото мляко и крема от масло, захар и яйце. Продължете да добавяте и останалото количество от продуктите, като последно сложете брашно. Разбъркайте до еднородност.
Фланът
В блендер смесете кондензираното и концентрираното млека, крема сиренето, яйцата и ваниловия екстракт. Разбийте за 30 секунди на бързи обороти.
Разпределете равномерно тестото по дъното на подготвената кексова форма и върху него бавно налейте флана. Покрийте съда с алуминиево фолио, а в по-голямата тава налейте гореща вода.
Поставете във фурната за час. Повърхността трябва да е плътна на допир и тестото да не остава по клечка за зъби. Извадете формата от тавата с водата и оставете десерта да се охлажда в продължение на един час на стайна температура.
След това поставете плоска чиния или друг подходящ за сервиране съд върху кексовата форма, притиснете плътно краищата един към друг, разклатете леко и обърнете тортата върху подноса.
Украсете десерта с ядките и му се насладете.
Да ви е сладко!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: grandkulinar.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Шоколадова торта с маслен крем
- Торта с мус от три шоколада
- Лесна шоколадова торта с домашни блатове
- Лесна торта с шоколадова глазура и коняк
- Френски шоколадов десерт
- Шоколадова торта от ядки без брашно
- Шоколадова торта с крем от бял и черен шоколад
- Торта брауни
- Шоколадова торта-суфле с бисквитена основа (без печене)
- Дяволска торта с крем Ганаш
Коментари към Шоколадова торта със суфле Флан