Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Шоколадова торта със суфле Флан

Шоколадова торта със суфле Флан

Шоколадова торта със суфле Флан - изображение

Необходими продукти

За пандишпана:

  • 10 супени лъжици краве масло на стайна температура
  • 1 чаена чаша захар
  • 1 яйце със стайна температура
  • 1 3/4 брашно с високо качество
  • 3/4 чаена лъжица бакпулвер
  • 3/4 чаена лъжица сода бикарбонат
  • 1/3 чаена чаша какао на прах
  • 1 и 1/4 чаени чаши мътеница или кисело мляко

За флана:

  • 360 милилитра концентрирано мляко
  • 420 милилитра подсладено кондензирано мляко
  • 110 грама крема сирене на стайна температура
  • 3 яйца
  • 1 супена лъжица ванилов екстракт
  • меко краве масло за намазване на формата
  • 1/4 чаена чаша карамелен сос

За топинга:

1/4 чаена чаша карамелен сос
1/4 чаена чаша нарязани орехови ядки

 

Начин на приготвяне:

Намажете стените и дъното на кексова форма с малко масло и налейте 1/4 чаена чаша карамелен сос, след което поставете в друга по-голяма тава (това е необходимо, защото десертът ще се приготвя на водна баня).

Пандишпанът

Смесете в купа маслото и захарта, разбийте до получаване на лека въздушна текстура и тогава добавете яйцето.

Пресейте брашното заедно с бакпулвера, содата и какаото.

Комбинирайте 1/3 от сухата смес с половината от мътеницата/киселото мляко и крема от масло, захар и яйце. Продължете да добавяте и останалото количество от продуктите, като последно сложете брашно. Разбъркайте до еднородност.


Фланът

В блендер смесете кондензираното и концентрираното млека, крема сиренето, яйцата и ваниловия екстракт. Разбийте за 30 секунди на бързи обороти.


Разпределете равномерно тестото по дъното на подготвената кексова форма и върху него бавно налейте флана. Покрийте съда с алуминиево фолио, а в по-голямата тава налейте гореща вода.

Поставете във фурната за час. Повърхността трябва да е плътна на допир и тестото да не остава по клечка за зъби. Извадете формата от тавата с водата и оставете десерта да се охлажда в продължение на един час на стайна температура.

След това поставете плоска чиния или друг подходящ за сервиране съд върху кексовата форма, притиснете плътно краищата един към друг, разклатете леко и обърнете тортата върху подноса.

Украсете десерта с ядките и му се насладете.

Да ви е сладко!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: grandkulinar.ru

Още по темата:

0.0, 0 гласа

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛайфстайлСнимкиЗдравни съветиХрани и ястияЛюбопитноНовини