Шоколадова торта със зелени ябълки
Необходими продукти:
400 грама кисели зелени ябълки
100 грама черен шоколад
500 милилитра прясно мляко
1 чаена лъжица разтворимо кафе
150 грама масло
1,5 чаена чаша брашно
200 грама захар
набухвател
ванилия
Начин на приготвяне:
Налейте млякото в емайлирана тенджера, прибавете шоколада, кафето и нека сместа заври. Когато това стане, свалете от котлона и оставете да се охлади малко.
Обелете ябълките, нарежете ги на дебели парчета. Намажете формата, в която ще печете десерта, с масло и поръсете с брашно и захар. Подредете красиво ябълките и ги поръсете равномерно със захар (най-добре е да използвате тръстикова, тя ще придаде характерни цвят и аромат). Изпечете плодовете във фурната при 220 градуса в продължение на 10 - 15 минути.
Продължете с тестото. Разбийте размекнатото масло със захарта (може с миксер или с тел за разбиване на яйца). Прибавете брашното, ванилията, набухвателя и шоколадовата смес, която направихте по-рано.
Тестото не трябва да бъде гъсто. Ако прецените, че е прекалено твърдо, сложете още малко масло.
Разпределете тестото върху ябълките, оформяйки плитки от него. Изпечете до образуването на златиста коричка (около 20 - 30 минути). Готовия десерт извадете в подходящ съд и когато се охлади, може да украсите със сладко, което киселее (например, от вишни).
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Торта с мус от три шоколада
- Шоколадова торта с маслен крем
- Френски шоколадов десерт
- Шоколадова торта с крем от бял и черен шоколад
- Лесна торта с шоколадова глазура и коняк
- Шоколадова торта с извара и кокос
- Шоколадова торта без яйца
- Шоколадова торта с крем Маскарпоне и Бейлис
- Шоколадова торта с крем и глазура ганаш
- Шоколадова торта с лешници и карамелен крем
Коментари към Шоколадова торта със зелени ябълки