Шоколадова торта без яйца
Необходими продукти:
1 чаена чаша захар
1/3 чаена чаша олио
1/3 чаена чаша какао на прах
1 чаена лъжица ванилов екстракт
1 1/4 чаени чаши брашно
1 чаена лъжица сода
1/2 чаена лъжица сол
1 чаена чаша вода или сварено кафе
1 чаена лъжица оцет
За глазурата:
1/4 чаена чаша захар
4 супени лъжици олио
2 супени лъжици соево мляко
2 супени лъжици какао на прах
2 чаени лъжици ванилов екстракт
Начин на приготвяне:
Включете фурната да загрява при 180 градуса.
Смесете брашното със захарта, какаото, солта и содата. Налейте водата или кафето, ваниловия екстракт, олиото и оцета. Разбъркайте всичко старателно и прехвърлете тестото в подходяща форма.
Изпечете блата в загрятата фурна, около 30 минути са достатъчни. Извадете го и оставете да се охлажда. Заемете се с направата на глазурата.
Смесете захарта с олиото и соевото мляко в малка тенджера, която поставете на котлона. Прибавете какаото и нека сместа кипне, като не забравяте да бъркате. Варете на бавен огън в продължение на 2 минути, след което свалете съда от котлона и не спирайте да бъркате през следващите 5 минути. Накрая сложете ваниловия екстракт.
Нанесете готовата глазура върху охладения блат и оставете тортата за около час, докато покритието изстине напълно.
Добър апетит!
Снимка: eda.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Торта с мус от три шоколада
- Шоколадова торта с крем от бял и черен шоколад
- Шоколадова торта с маслен крем
- Френски шоколадов десерт
- Лесна торта с шоколадова глазура и коняк
- Шоколадова торта с крем Маскарпоне и Бейлис
- Шоколадова торта с крем и глазура ганаш
- Дяволска торта с крем Ганаш
- Шоколадова торта с два плодови крема (малинов и лимонов)
- Шоколадова торта с извара и кокос
Коментари към Шоколадова торта без яйца