Шоколадова пандишпанова торта с ванилов мус маскарпоне

Необходими продукти
За блата:
- 200 грама черен шоколад
- 200 грама масло
- 140 грама брашно
- 3 яйца
- 150 грама захар
- 1 чаена лъжица бакпулвер
За муса:
- 500 грама маскарпоне
- 50 грама захар
- 2 яйца
- чаена лъжица ванилова есенция
Също:
- пудра захар за посипване
- масло за намазване на формата
- брашно за поръсване на съда
- разглобяема форма с диаметър 26 сантиметра
- сметанов сладолед за поднасяне
Начин на приготвяне:
Включете фурната да загрява (при 180 градуса).
Начупения на парчета шоколад и нарязаното на кубчета масло разтопете заедно на водна баня, като съдът не трябва да достига водата.
Нека сместа се охлади малко.
Пресейте брашното с набухвателя. Яйцата разбийте със захарта, трябва да ги превърнете в пухкава пяна. Това ще отнеме около 8-10 минути с миксера на максимална скорост.
След това намалете оборотите до средни и без да прекратявате процеса, влейте на тънка струя шоколодово-маслената комбинация при пяната.
След това намалете скоростта до минимална и тогава добавете брашното постепенно.
Муса направете, разбивайки маскарпонето с яйцата, захарта и ваниловата есенция до еднородност. Отново използвайте миксера на средни обороти.
Подготвената форма за печене подмажете с масло и поръсете с брашно.
В нея изсипете половината от шоколадовото тесто.
Заравнете и върху него нанесете муса.
Покрийте с останалото тесто.
С помощта вилица направете "мраморни щрихи" по повърхността.
Изпечете тортата за час във вече горещата фурна. Когато бъде готова, изчакайте да се охлади достатъчно, за да я поръсите с пудра захар.
Ако решите да я поднесете гореща, направете го с допълнение от със сметанов сладолед.
Добър апетит!
Източник: edimdoma.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Френски шоколадов десерт
- Торта брауни
- Шоколадова торта с маслен крем
- Шоколадова торта с крем Маскарпоне и Бейлис
- Бърза торта без печене с карамелен пълнеж и шоколадова глазура
- Шоколадова торта с крем от бял и черен шоколад
- Торта от черен шоколад и яйца
- Торта-сникърс с фъстъци и шоколадова глазура
- Шоколадова торта с извара без печене
- Торта с мус от три шоколада
Коментари към Шоколадова пандишпанова торта с ванилов мус маскарпоне