Шоколадова панакота с кокосов крем и кафе еспресо
Необходими продукти:
- кокосово масло
- 40 грама черен шоколад, натрошен
- 600 грама кокосов крем
- 50 грама кафява захар
- 1 чаена лъжичка инстантно кафе еспресо
- 60 милилитра гореща вода
- 1/2 чаена лъжичка агар-агар
- черен шоколад за гарниране
- 2 супени лъжици кафе еспресо за гарниране
Начин на приготвяне:
Намазнете 4 малки порцеланови чашки с кокосово масло и оставете настрана.
Загрейте в тенджера на средно силен огън черния шоколад, кокосовия крем, захарта и инстантното кафе еспресо. Разбърквайте често, докато захарта се разтопи и сместа започне да къкри.
Добавете агар-агара към горещата вода и разбъркайте, докато се разтвори напълно. Изсипете разтворения агар-агар в горещата кокосова смес и разбъркайте. Намалете топлината на котлона и оставете леко да къкри, като разбърквате непрекъснато за 3 минути, докато се сгъсти сместа. Премахнете тенджерата от котлона и разпределете равномерно сместа в четирите намазнени чашки. Охладете за поне 30 минути в хладилник или докато стегне десерта.
Сервирайте панакотата, като с помощта на шпатула внимателно отлепите краищата от чашката. Обърнете върху чинията за сервиране и гарнирайте с натрошен черен шоколад и кафе еспресо.
Да ви е сладко!
tasty.co
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Панакота
- Мартенска панакота с малини
- Сметанова панакота с прясно мляко и ванилия
- Шоколадова панакота с орехи
- Желиран десерт с панакота и мандарина
- Шоколадова панакота с лимонови корички
- Тъмен шоколад с портокалова панакота
- Панакота със сироп от нар
- Млечна панакота с кафе
- Панакота с киви
Коментари към Шоколадова панакота с кокосов крем и кафе еспресо