Шницели от прясно зеле в кашкавалена панировка с орехи
Необходими продукти:
- 1 малка прясна зелка с тегло около 700 грама
- 2 яйца
- 100 грама кашкавал
- 100 грама орехови ядки
- 4 супени лъжици галета
- 100 милилитра олио
- черен пипер и сол на вкус
- 2 супени лъжици вода
- брашно
Начин на приготвяне:
Измийте зелето и го нарежете на големи парчета (шницели). За да не се разпаднат по време на приготвяне, може да не срязвате докрай кочана, той ще запази целостта на парчетата. Да не ви тревожи факта, че е твърд, защото този на младото зеле не е такъв, а и е достатъчно вкусен.
Внимателно пуснете зелето в тенджера с вряща вода (подсолете я) за 3 минути. След това отцедете течността и оставете зеленчукът да се охлади.
Изсушете леко ореховите ядки в тиган, обелете ги, смелете и смесете с галетата.
Разбийте яйцата и при тях налейте 2 супени лъжици вода. Добавете едро настъргания кашкавал, подправете с черен пипер, подсолете на вкус и разбъркайте.
Оваляйте всяко парче зеле в брашно, след това потопете в яйцата и завършете панировката със сместа от орехи и галета.
Изпържете зелевите шницели в горещо олио, докато станат златисти от двете страни (по около 2-3 минути от всяка).
Може да поднесете като гарнитура към месо и риба или като самостоятелно ястие с допълнение от заквасена сметана с пресни зелени подправки.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: lady.tochka.net
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зеленчуци
- Кюфтета от зеле
- Постни кюфтета от зеле с чесън
- Шницели от зеле с кашкавал
- Панирани кюфтета от ориз, картофи и зеле
- Кюфтета от булгур със зеле и моркови
- Кюфтета от зеле с плънка от колбас
- Зелеви кюфтета с грис, лук и майонеза
- Кюфтета от зеле с кашкавал
- Кюфтета от зеле с лук и пармезан
Коментари към Шницели от прясно зеле в кашкавалена панировка с орехи