Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Зелеви кюфтета с грис, лук и майонеза

Зелеви кюфтета с грис, лук и майонеза

Зелеви кюфтета с грис, лук и майонеза - изображение

Необходими продукти:

  • 500 грама зеле
  • 1/2 чаена чаша грис
  • 1 глава лук
  • 3 супени лъжици майонеза
  • 1-2 скилидки чесън
  • доматен сос на вкус
  • сол и подходящи подправки на вкус
  • олио за пържене

 зеле

Начин на приготвяне:

Гриса залейте с малко вода (около половин чаена чаша) и оставете да набъбне. Накълцайте зелето или го настържете, лука обелете и също наситнете.

лук

Изсипете двата зеленчука в дълбока купа, добавете гриса, няколко лъжици доматен сос (може да използвате кетчуп). Овкусете със сол и подходящи подправки, намачканите скилидки чесън, сложете и майонезата.

зеле

Разбъркайте всичко.

зеле

Трябва да се получи лепкаво тесто. Ако то е течно, сгъстете с няколко лъжици брашно.

Направете кюфтета от сместа, които изпържете в голямо количество горещо олио, а котлонът да не бъде силен.

зелеви кюфтета

 

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: ladyvenus.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияХрани и ястияРецептиЗдравни съветиДиетиЛюбопитноСнимкиБотаника