Зелеви кюфтета с грис, лук и майонеза
Необходими продукти:
- 500 грама зеле
- 1/2 чаена чаша грис
- 1 глава лук
- 3 супени лъжици майонеза
- 1-2 скилидки чесън
- доматен сос на вкус
- сол и подходящи подправки на вкус
- олио за пържене
Начин на приготвяне:
Гриса залейте с малко вода (около половин чаена чаша) и оставете да набъбне. Накълцайте зелето или го настържете, лука обелете и също наситнете.
Изсипете двата зеленчука в дълбока купа, добавете гриса, няколко лъжици доматен сос (може да използвате кетчуп). Овкусете със сол и подходящи подправки, намачканите скилидки чесън, сложете и майонезата.
Разбъркайте всичко.
Трябва да се получи лепкаво тесто. Ако то е течно, сгъстете с няколко лъжици брашно.
Направете кюфтета от сместа, които изпържете в голямо количество горещо олио, а котлонът да не бъде силен.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: ladyvenus.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Кюфтета от зеле
- Шницели от прясно зеле в кашкавалена панировка с орехи
- Постни кюфтета от зеле с чесън
- Шницели от зеле с кашкавал
- Кюфтета от булгур със зеле и моркови
- Панирани кюфтета от ориз, картофи и зеле
- Кюфтета от зеле с плънка от колбас
- Кюфтета от зеле с кашкавал
- Кюфтета от зеле с лук и пармезан
Коментари към Зелеви кюфтета с грис, лук и майонеза