Кюфтета от булгур със зеле и моркови
Необходими продукти:
- 1 чаена чаша едър булгур
- 3 чаени чаши вода
- 250 грама моркови
- 1 голяма сладка червена чушка
- 130 грама къдраво зеле
- 2 глави червен лук
- 1 скилидка чесън
- сол, черен и кайенски пипер на вкус
- зехтин за пържене
- царевично брашно за овалване
Начин на приготвяне:
Измийте булгура, залейте го с вода и оставете да престои в нея 30 минути, след което отцедете течността.
Налейте 3 чаени чаши вода в тенджера и добавете булгура. Щом кипне, подсолете, намалете огъня до среден и нека зрънцата да се приготвят, докато течността се изпари.
Оставете кашата да се охлажда.
Сварете морковите, обелете и нарежете ситно. Чушката разрежете на две части и изпечете във фурната. След това я сложете 10 минути в найлонов пакет и обелете ципата й.
Обелете лука, нарежете го и изпържете в 2 супени лъжици нагорещен зехтин. Зелето нарежете.
Следващата стъпка е да смелите заедно морковите, булгура, зелето, чушката, лука и чесъна (ако е необходимо, направете това два пъти).
Подправете получената кайма на вкус и от нея оформете малки кюфтета. Оваляйте ги в царевично брашно и изпържете от двете страни в нагорещен зехтин до образуването на румена коричка.
Добър апетит!
Снимка: elena-fialka.livejournal.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Кюфтета от зеле
- Шницели от прясно зеле в кашкавалена панировка с орехи
- Постни кюфтета от зеле с чесън
- Шницели от зеле с кашкавал
- Панирани кюфтета от ориз, картофи и зеле
- Кюфтета от зеле с плънка от колбас
- Зелеви кюфтета с грис, лук и майонеза
- Кюфтета от зеле с кашкавал
- Кюфтета от зеле с лук и пармезан
Коментари към Кюфтета от булгур със зеле и моркови