Кюфтета от зеле с кашкавал
Необходими продукти:
300 грама зеле
1 яйце
50 грама настърган кашкавал
2 супени лъжици брашно
1/2 чаена лъжица набухвател
зелени подправки и сол на вкус
1 супена лъжица заквасена сметана
Начин на приготвяне:
Накълцайте на ситно зелето и го сложете в подсолена вода да се вари в продължение на 10 минути. След това отцедете течността, нека зелето се охлади и към него прибавете настъргания кашкавал, брашното, набухвателя, сол и подправки на вкус, чукнете и 1 яйце.
От получената "кайма" оформете кюфтета и ги изпечете от двете страни в намазнен тиган.
Поднесете със заквасена сметана.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зеленчуци
- Кюфтета от зеле
- Шницели от прясно зеле в кашкавалена панировка с орехи
- Постни кюфтета от зеле с чесън
- Шницели от зеле с кашкавал
- Кюфтета от булгур със зеле и моркови
- Панирани кюфтета от ориз, картофи и зеле
- Кюфтета от зеле с плънка от колбас
- Зелеви кюфтета с грис, лук и майонеза
- Кюфтета от зеле с лук и пармезан
Коментари към Кюфтета от зеле с кашкавал