Постни кюфтета от зеле с чесън
Необходими продукти:
1 килограм прясно бяло зеле
1/2 чаена чаша брашно
1/2 чаена чаша грис
1/2 връзка магданоз или копър
1 глава лук
2 - 3 скилидки чесън
галета
олио за пържене
сол и подправки на вкус
Начин на приготвяне:
Разрежете зелката на четири части и сварете в подсолена вода в продължение на 8 - 10 минути.
След това отцедете течността с помощта на гевгир, смелете зелето и го изцедете хубаво.
Настържете лука на ситно, чесъна намачкайте с преса, накълцайте магданоза/копъра.
Смесете ги със зелето, сложете сол и подправки на вкус.
Идва ред на брашното и гриса, изсипете и тях в зеленчуковата комбинация, разбъркайте всичко добре.
Оформете кюфтета от "каймата", които оваляйте в галета.
Изпържете в нагорещено олио до образуването на хрупкава златиста коричка.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Кюфтета от зеле
- Шницели от прясно зеле в кашкавалена панировка с орехи
- Шницели от зеле с кашкавал
- Кюфтета от булгур със зеле и моркови
- Панирани кюфтета от ориз, картофи и зеле
- Кюфтета от зеле с плънка от колбас
- Зелеви кюфтета с грис, лук и майонеза
- Кюфтета от зеле с кашкавал
- Кюфтета от зеле с лук и пармезан
Коментари към Постни кюфтета от зеле с чесън