Кюфтета от зеле
Тези кюфтета имат лек сладникав вкус и деликатна структура. Освен това, зелето съдържа витамин С, който е изключително необходим през зимата. Предлагаме ви лесна и не скъпа рецепта за приготвяне на тези кюфтета.
Продукти:
400-500 грама зеле (обикновено, бяло)
3-5 яйца
1 чаша мляко
200 грама сухари или 2-3 филии бял хляб
80 грама масло
олио за пържене
5-6 с. л. брашно
копър и магданоз
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете зелето на ситно или използвайте кухненски робот. Накиснете сухарите във вода за 10-15 минути, след това ги стиснете, за да се отдели излишната вода. Магданозът се реже също на ситно. В тигана слагате маслото и зелето, задушавате около 10 минути, след това добавяте млякото и задушавате още 15 минути или докато зелето омекне. Оставете го да изстине малко и го изсипете в купа. Към него прибавете омекналите сухари, магданоза и яйцата. Разбъркайте всичко старателно. След това се слага брашното, солта и пипера и отново разбъркайте.
Нагорещете олиото и изпържете направените от сместа кюфтенца на средна температура. Ако прецените, че брашното не е достатъчно, добавете още - целта е да може да се оформят кюфтенца. Пържете до образуването на златиста коричка.
Кюфтенцата се сервират като отделно ястие със сметанов или доматен сос или като гарнитура. Можете да експериментирате с продуктите, например, ако задушите кюфтенцата с морков, лук и доматен сос, се получава много деликатен вкус.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зеленчуци
- Шницели от прясно зеле в кашкавалена панировка с орехи
- Постни кюфтета от зеле с чесън
- Шницели от зеле с кашкавал
- Кюфтета от булгур със зеле и моркови
- Панирани кюфтета от ориз, картофи и зеле
- Кюфтета от зеле с плънка от колбас
- Зелеви кюфтета с грис, лук и майонеза
- Кюфтета от зеле с кашкавал
- Кюфтета от зеле с лук и пармезан
Коментари към Кюфтета от зеле