Кюфтета от зеле с плънка от колбас
Необходими продукти:
800 грама прясно зеле
1 яйце
1/2 чаена чаша грис
100 грама галета
олио за пържене
3-4 супени лъжици брашно
50 грама масло
100 грама варен колбас по ваш избор
сол и смлян черен пипер на вкус
кетчуп на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте и накълцайте ситно зелето, задушете го в маслото с малко количество вода. След това прибавете гриса, разбъркайте и оставете да се приготвя още 5-7 минути.
Прехвърлете в отделен съд и нека сместа се охлади. Тогава овкусете със сол и черен пипер, чукнете яйцето, изсипете брашното и разбъркайте.
Разпределете малко от получената "кайма" върху дланта си, сплескайте, в средата сложете парченце колбас, полейте го с мъничко кетчуп и оформете кюфте. Продължете по същия начин до изчерпване на продуктите.
Оваляйте кюфтетата в галета, след което изпържете от двете страни в олио.
Друг вариант за плънка е парченце масло в комбинация с мъничко кашкавал. Така ще имате по-сочно ястие.
Добър апетит!
Снимка: ladyvenus.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Кюфтета от зеле
- Шницели от прясно зеле в кашкавалена панировка с орехи
- Постни кюфтета от зеле с чесън
- Шницели от зеле с кашкавал
- Кюфтета от булгур със зеле и моркови
- Панирани кюфтета от ориз, картофи и зеле
- Зелеви кюфтета с грис, лук и майонеза
- Кюфтета от зеле с кашкавал
- Кюфтета от зеле с лук и пармезан
Коментари към Кюфтета от зеле с плънка от колбас