Шаран с лук, гъби и кашкавал
Необходими продукти:
1 шаран около килограм
300 грама гъби по избор
2 - 3 глави лук
8 средни картофа
150 грама кашкавал
150 грама майонеза
магданоз, копър
сол и подправки за риба на вкус
олио
Начин на приготвяне:
Почистете шарана, измийте го и сложете в подходящ съд. Натрийте със сол и подправки, напълнете с лук, нарязан на кръгчета, намажете обилно с майонеза и оставете за 15 минути.
Изпържете гъбите, картофите нарежете на кръгчета.
Прехвърлете рибата в тавата, в която ще се пече, като преди това я подмажете с олио. Напълнете с гъбите. Обградете с картофите, подсолете ги и оставете така за 10 минути.
Поставете ястието в загрята фурна и нека се пече до готовност.
След това поръсете с настърган кашкавал и нарязани зелени подправки и запечете за кратко.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Пържен шаран с чеснов сос
- Как да изчистим шаран бързо и лесно
- Рецепти за пълнен шаран с домати и лук на фурна
- Шаран див
- Пържен шаран, запечен в гъбен сос
- Пържен шаран в царевично брашно със сусам
- Пържен цял шаран с лук
- Рецепти за пълнен шаран с ориз и гъби
- Шаран
- Рецепти за пълнен шаран с кромид и с праз лук
Коментари към Шаран с лук, гъби и кашкавал