Шаран с лук, гъби и кашкавал

Необходими продукти:
1 шаран около килограм
300 грама гъби по избор
2 - 3 глави лук
8 средни картофа
150 грама кашкавал
150 грама майонеза
магданоз, копър
сол и подправки за риба на вкус
олио
Начин на приготвяне:
Почистете шарана, измийте го и сложете в подходящ съд. Натрийте със сол и подправки, напълнете с лук, нарязан на кръгчета, намажете обилно с майонеза и оставете за 15 минути.
Изпържете гъбите, картофите нарежете на кръгчета.
Прехвърлете рибата в тавата, в която ще се пече, като преди това я подмажете с олио. Напълнете с гъбите. Обградете с картофите, подсолете ги и оставете така за 10 минути.
Поставете ястието в загрята фурна и нека се пече до готовност.
След това поръсете с настърган кашкавал и нарязани зелени подправки и запечете за кратко.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Шаран див
- Рецепти за пълнен шаран с кромид и с праз лук
- Шаран с гъби и маринован лук
- Печен шаран с картофи в сметанов сос с кашкавал
- Печен шаран с моркови, див копър и праз
- Маринован печен шаран с кисело зеле
- Пържен цял шаран с лук
- Желиран шаран с мед и стафиди
- Шаран с чеснова хлебна коричка
- Рецепти за пълнен шаран с ориз и гъби
Коментари към Шаран с лук, гъби и кашкавал