Пържен шаран с чеснов сос
Необходими продукти:
- 1 шаран с тегло около килограм
- по 2 супени лъжици пшенично и царевично брашно
- 1/4 чаена чаша олио
- сол
За соса:
- 6-8 скилидки чесън
- 4 супени лъжици рибен бульон или преварена вода
- 3 супени лъжици олио
Начин на приготвяне:
Включете фурната на 200 градуса и се заемете с рибата, докато уредът загрява.
Почистете шарана, измийте го, подсушете и нарежете на порции с дебелина на парчето около 2,5 сантиметра. Натрийте всички страни със сол и оваляйте в смес от двата вида брашно.

Изпържете рибата в предварително нагорещено олио, докато се покрие с хрупкава румена коричка (необходими са около 5-7 минути от всяка страна).

След това подредете порциите в тава, която поставете във фурната за 10 минути (при 200 градуса).

Междувременно пригответе чесновия сос: обелете скилидките и ги счукайте заедно с олиото и бульона в хаванче.

Поднесете готовия шаран с ароматната добавка.

Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: maxoness.blogspot.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Как да изчистим шаран бързо и лесно
- Рецепти за пълнен шаран с домати и лук на фурна
- Пълнен шаран със сушени сини сливи и орехи
- Шаран
- Шаран с лук, гъби и кашкавал
- Рецепти за пълнен шаран с кромид и с праз лук
- Шаран с гъби и маринован лук
- Печен шаран с картофи в сметанов сос с кашкавал
- Печен шаран с моркови, див копър и праз
- Маринован печен шаран с кисело зеле
Коментари към Пържен шаран с чеснов сос