Шаран с гъби и маринован лук
Необходими продукти:
1 шаран около 1,5 кг
300 гр сурови гъби
1 средна глава лук
бял смлян пипер
смлян черен пипер
билки и подправки
лимонов сок
2 с. л. соев сос
1 с. л. оцет
1/2 с. л. захар
3 с. л. гъста сметана
1 с. л. горчица
сол
фолио
Начин на приготвяне:
Изчистете рибата, отстранете главата, перките и опашката. Направете по нея разрези с нож на разстояние 0,5 см един от друг. Отвън и отвътре натъркайте с бял пипер, сол и билки, напръскайте с лимоновия сок и оставете за 30 минути. През това време направете плънката.
Нарежете лука на малки кубчета, към него добавете оцета, захарта, щипка сол и залейте с вряща вода (колкото да се покрие лука) и оставете за 20 минути. Гъбите нарежете на малки парчета, сложете ги на котлона и когато си пуснат сока, сложете соевия сос. Изпържете ги до готовност, подправете със сол, пипер и други по ваш избор. След това отцедете лука добре, смесете го с горещите гъби и напълнете шарана с получената плънка.
Направете смес от сметаната, горчицата, черен пипер, малко сол. Сложете рибата в тава, застлана с фолио, сгънете краищата, така че да оформите "вана", полейте със заливката, затворете фолиото и изпечете във фурната при 200 градуса в продължение на 35-45 минути.
Поръсете с нарязан магданоз и поднесете!
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Как да изчистим шаран бързо и лесно
- Рецепти за пълнен шаран с домати и лук на фурна
- Шаран див
- Пържен шаран с чеснов сос
- Рецепти за пълнен шаран с ориз и гъби
- Шаран на фурна със зеленчуци
- Шаран
- Шаран с лук, гъби и кашкавал
- Рецепти за пълнен шаран с кромид и с праз лук
- Пълнен шаран със сушени сини сливи и орехи
Коментари към Шаран с гъби и маринован лук