Чийзкейк с печени медени праскови
Необходими продукти:
- 130 грама бисквити (пясъчни)
- 150 грама масло
- 800 грама маскарпоне
- 100 милилитра течна сметана (20% масленост)
- 4 супени лъжици брашно
- 4 праскови
- 8 супени лъжици мед
- 1 лимон
- 1 лайм
- 2 яйца
- 120 грама пудра захар
Начин на приготвяне:
Използвайте кръгла разглобяема кексова форма. Застелете дъното й с лист пергамент и тогава поставете пръстена.
Излишната част от хартията отстранете.
Включете фурната да загрява (200 градуса), докато приготвяте тестото.
Начупете бисквитите, сложете ги в блендер и смелете до превръщането им в трохи.
Към тях добавете втечненото масло и разбъркайте, трябва да наподобява мокър пясък.
Разпределете равномерно по дъното на формата и притиснете, за да се получи плътна основа.
Поставете съда за 10 минути в загрятата фурна.
Междувременно в дълбока купа сложете маскарпонето, налейте сметаната и сложете пудрата захар. Разбийте до сгъстяване на консистенцията, след което чукнете последователно яйцата.
Следват 4 лъжици брашно и старателно разбъркване. Накрая изсипете настърганите цитрусови кори в крема. Ако той ви се струва недостатъчно течен, налейте сока от половината лайм и лимон.
Разпределете плънката върху готовата пясъчна основа и поставете за десет минути във фурната при 200 градуса.
След това намалете градусите до 105-110 и нека десертът се пече още час (до готовност на крема). Пълнежът трябва да наподобява гъсто желе.
Извадете чийзкейка от фурната, изчакайте 15 минути, за да се охлади малко, след което с помощта на горещ остър нож го отделете от стените на формата и махнете пръстена.
Когато сладкишът изстине достатъчно, приберете го в хладилника за поне 2 часа.
През това време се заемете с направата на медените праскови.
Разрежете всеки от плодовете на две части и отстранете костилките.
Намажете с течен мед вътрешната част на прасковите и изпечете за 20 минути във фурната при 200 градуса. Те трябва да омекнат, а сокът, който се отдели, ще се смеси с меда.
Поднесете охладения чийзкейк с топлите или горещи праскови, като полеете с плодово-медения сироп.
Да ви е сладко!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ESN FLAV'N TASTY ПОДСЛАДИТЕЛ прах 250 г
ЗОЯ БИО ЛУКУМА прах 150 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Чийзкейк Ню Йорк
- Морковен чийзкейк с фурми и канела
- Чийзкейк в чашка
- Чийзкейк с шоколадова паста Нутела (без печене)
- Нежен чийзкейк с праскови
- Кето чийзкейк с горски плодове
- Мъфин кейкчета с крема сирене и солен карамел
- Мини шоколадов чийзкейк без печене
- Солен чийзкейк с червено цвекло и лук
- Лимонов чийзкейк с рикота и сирене крема
Коментари към Чийзкейк с печени медени праскови