Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Чийзкейк с печени медени праскови

Чийзкейк с печени медени праскови

Чийзкейк с печени медени праскови - изображение

Необходими продукти:

  • 130 грама бисквити (пясъчни)
  • 150 грама масло
  • 800 грама маскарпоне
  • 100 милилитра течна сметана (20% масленост)
  • 4 супени лъжици брашно
  • 4 праскови
  • 8 супени лъжици мед
  • 1 лимон
  • 1 лайм
  • 2 яйца
  • 120 грама пудра захар


Начин на приготвяне:

Използвайте кръгла разглобяема кексова форма. Застелете дъното й с лист пергамент и тогава поставете пръстена.

тава

Излишната част от хартията отстранете.

Включете фурната да загрява (200 градуса), докато приготвяте тестото.

Начупете бисквитите, сложете ги в блендер и смелете до превръщането им в трохи.

бисквита

Към тях добавете втечненото масло и разбъркайте, трябва да наподобява мокър пясък.

масло

Разпределете равномерно по дъното на формата и притиснете, за да се получи плътна основа.

Поставете съда за 10 минути в загрятата фурна.

Междувременно в дълбока купа сложете маскарпонето, налейте сметаната и сложете пудрата захар. Разбийте до сгъстяване на консистенцията, след което чукнете последователно яйцата.

Следват 4 лъжици брашно и старателно разбъркване. Накрая изсипете настърганите цитрусови кори в крема. Ако той ви се струва недостатъчно течен, налейте сока от половината лайм и лимон.

крем

Разпределете плънката върху готовата пясъчна основа и поставете за десет минути във фурната при 200 градуса.

След това намалете градусите до 105-110 и нека десертът се пече още час (до готовност на крема). Пълнежът трябва да наподобява гъсто желе.

чийзкейк

Извадете чийзкейка от фурната, изчакайте 15 минути, за да се охлади малко, след което с помощта на горещ остър нож го отделете от стените на формата и махнете пръстена.

Когато сладкишът изстине достатъчно, приберете го в хладилника за поне 2 часа.

През това време се заемете с направата на медените праскови.

Разрежете всеки от плодовете на две части и отстранете костилките.

Намажете с течен мед вътрешната част на прасковите и изпечете за 20 минути във фурната при 200 градуса. Те трябва да омекнат, а сокът, който се отдели, ще се смеси с меда.

праскова

Поднесете охладения чийзкейк с топлите или горещи праскови, като полеете с плодово-медения сироп.

чийзкейк

 

Да ви е сладко!

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецепти