Чийзкейк с козе сирене
Необходими продукти:
за блата:
- 200 грама грахам крекери
- 30 грама масло
- щипка сол
за крема:
- 900 грама крема сирене (филаделфия)
- 225 грама прясно козе сирене
- 15 грама сок от лимон
- 15 грама ванилия
- 1/4 чаена лъжица сол
- 400 грама печена захар
- 6 яйца
- 3/4 чаена чаша сметана
- за сервиране - сладко или свежи плодове
Начин на приготвяне:
Застелете с хартия за печене висока тава за торта с отлепящи се стени, а стените намазнете с масло.
Разтопете маслото и смелете крекерите, смесете двата продукта и посолете. Притиснете по дъно на приготвената тава.
Включете фурната да загрява на 220 градуса.
Комбинирайте с миксер крема сиренето, козето сирене, лимоновия сок, ванилията, солта и разбъркайте. Увеличете скоростта на миксера и продължете да бъркате, докато се получи гладък крем.
Намалете скоростта и добавете захарта наведнъж и разбъркайте, за да се комбинират продуктите. Добавете яйцата едно по едно, като бъркате непрекъснато.
Стоплете сметаната почти до завиране и я прибавете на тънка струя към крема, като бъркате непрекъснато. Това ще затопли крема. Ако решите да го печете по-късно, приберете го в хладилник, а преди термичната обработка изчакайте да достигне стайна температура.
Изсипете крема върху крекерите и изравнете. С лъжица преминете няколко пъти по крема в тавата, за да премахнете въздушните балончета. Печете около 20 минути, за това време кремът трябва да стегне, а краищата леко ще покафенеят.
Изключете фурната и отворете вратата й, оставете за 10 минути чийзкейка вътре. Включете фурната на 125 градуса и продължете печенето за още 40 минути, за това време по края ще се образува тъмен препечен пръстен, а центърът трябва да остане мек (но тази зона не бива да е по-голяма от 4-5 сантиметра в средата).
С термометър измерете, ако температурата в средата е 73 градуса, значи е изпечен.
Напукването на чийзкейка е в резултат от препичане, а не от проверката с термометър.
Оставете чийзкейкът да се охлади за 15 минути, след което прекарайте нож по стените на тавата, за да отлепите печивото от тавата.
Когато десертът изстине, прекарайте дълъг нож или шпатула отново покрай ръбовете, за да сте сигурни, че се е отлепил от тавата, и внимателно свалете стените на тавата.
Съхранявайте в хладилник до 10 дни.
Сервирайте със сладко или пресни плодове.
seriouseats.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ESN FLAV'N TASTY ПОДСЛАДИТЕЛ прах 250 г
ЗОЯ БИО ЛУКУМА прах 150 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Чийзкейк в чашка
- Морковен чийзкейк с фурми и канела
- Карамелено-ябълков чийзкейк с канела
- Желиран чийзкейк с извара и райски ябълки
- Кето чийзкейк с горски плодове
- Баклава чийзкейк
- Чийзкейк с розово сладко и желе от рози
- Чийзкейк от яйца, крема сирене и бял шоколад
- Шоколадов чийзкейк с крема сирене без печене
- Чийзкейк с овесени ядки и ябълки
Коментари към Чийзкейк с козе сирене