Шоколадов крем с мляко и сметана
Вижте как да си приготвите вкусен шоколадов крем, без да използвате готов микс или пък яйца. Ще останете очаровани от резултата!
Необходими продукти:
- 1 чаена чаша препечена захар*
- 2/3 чаена чаша какао
- 1/4 чаена лъжица сол
- 4 чаени чаши прясно мляко
- 3/4 чаена лъжица готварска сметана
- 1 1/4 чаена чаша сметана за разбиване
Начин на приготвяне:
В тиган смесете захарта, какаото и солта. Разбъркайте добре и добавете прясното мляко и сметаната за готвене. Разбъркайте добре и оставете на котлона на средна температура.
Варете сместа продължително, като разбърквате от време на време. Когато кремът се сгъсти и се редуцира до 2/3 от първоначалното си количество, ще придобие приятен тъмен шоколадов цвят.
Прехвърлете в студена тавичка, за да ускорите охлаждането.
Разбийте сладкарската сметана и след като се е охладила шоколадовата смес, постепенно я добавете, като разбърквате с шпатула.
Кремът е готов!
*Пригответе препечената захар, като я сложите в тавичка и я запечете на 177 градуса за 30 минути. За това време тя ще придобие приятен карамелен аромат и ще потъмнее леко.
Важно е да внимавате да не прегори и да не се превърне в карамел. Разбърквайте при нужда, а ако трябва извадете от фурната по-рано. Използвайте съд с дебело дъно, за да се разпредели топлината равномерно.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: seriouseats.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Шоколадов крем с маскарпоне и кондензирано мляко (за торти и сладкиши)
- Шоколадов крем за торта (2 варианта)
- Френски шоколадов десерт
- Шоколадов крем с банан и авокадо
- Шоколадов мус с бита сметана
- Баварски крем с бял шоколад
- Веган шоколадов мус с кокосово мляко
- Шоколадов мус с чили
- Бейлис шоколадов мус
- Експресен млечен шоколадов мус
Коментари към Шоколадов крем с мляко и сметана