Чийзкейк с кисело мляко, маскарпоне и бадеми
![Чийзкейк с кисело мляко, маскарпоне и бадеми - изображение](https://static.framar.bg/thumbs/6/recepies/170614172723cheesecake.jpg)
Необходими продукти:
- 100 грама бишкоти или подходящи бисквити
- 1,5 литра натурално кисело мляко
- 150 грама пудра захар
- 250 грама крема сирене (Маскарпоне, Филаделфия...)
- 1 чаена лъжица ванилов екстракт
- 4 яйца
- 1 супена лъжица брашно
- 100 грама варено кондензирано мляко
- шепа бадеми
Начин на приготвяне:
Изсипете киселото мляко в марля, завършете я и оставете така за 10-12 часа, за да се отцеди течността и да се получи гъста маса.
По дъното на разглобяема форма (с диаметър около 24 сантиметра) подредете на един ред бишкотите, празните пространства, които се образуват, запълнете с малки парченца от бисквитките.
Разбийте (на ниски обороти) крема сиренето с цеденото мляко, като прибавите ваниловия екстракт и пудрата захар.
Когато сместа стане еднородна, чукнете в нея яйцата едно по едно, постепенно добавете брашното, без да спирате да разбивате.
Хомогенната смес изсипете върху бишкотената основа и заравнете покритието.
Изпечете за 50-60 минути при 170 градуса.
Когато чийзкейкът се охлади до стайна температура, приберете го в хладилника за 4 часа, за да се изстуди.
Щом това стане, намажете със свареното кондензирано мляко, украсете с бадемите и да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ESN FLAV'N TASTY ПОДСЛАДИТЕЛ прах 250 г
ЗОЯ БИО ЛУКУМА прах 150 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Чийзкейк Ню Йорк
- Морковен чийзкейк с фурми и канела
- Чийзкейк в чашка
- Чийзкейк с шоколадова паста Нутела (без печене)
- Нежен чийзкейк с праскови
- Мъфин кейкчета с крема сирене и солен карамел
- Мини шоколадов чийзкейк без печене
- Солен чийзкейк с червено цвекло и лук
- Лимонов чийзкейк с рикота и сирене крема
- Кето чийзкейк с горски плодове
Коментари към Чийзкейк с кисело мляко, маскарпоне и бадеми