Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Чийзкейк с кисело мляко, маскарпоне и бадеми

Чийзкейк с кисело мляко, маскарпоне и бадеми

Чийзкейк с кисело мляко, маскарпоне и бадеми - изображение

Необходими продукти:

  • 100 грама бишкоти или подходящи бисквити
  • 1,5 литра натурално кисело мляко
  • 150 грама пудра захар
  • 250 грама крема сирене (Маскарпоне, Филаделфия...)
  • 1 чаена лъжица ванилов екстракт
  • 4 яйца
  • 1 супена лъжица брашно
  • 100 грама варено кондензирано мляко
  • шепа бадеми


Начин на приготвяне:

Изсипете киселото мляко в марля, завършете я и оставете така за 10-12 часа, за да се отцеди течността и да се получи гъста маса.

По дъното на разглобяема форма (с диаметър около 24 сантиметра) подредете на един ред бишкотите, празните пространства, които се образуват, запълнете с малки парченца от бисквитките.

бишкоти

Разбийте (на ниски обороти) крема сиренето с цеденото мляко, като прибавите ваниловия екстракт и пудрата захар.

крема сирене

Когато сместа стане еднородна, чукнете в нея яйцата едно по едно, постепенно добавете брашното, без да спирате да разбивате.

крема сирене

Хомогенната смес изсипете върху бишкотената основа и заравнете покритието.

Изпечете за 50-60 минути при 170 градуса.

Когато чийзкейкът се охлади до стайна температура, приберете го в хладилника за 4 часа, за да се изстуди.

Щом това стане, намажете със свареното кондензирано мляко, украсете с бадемите и да ви е вкусно!

кондензирано мляко

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецепти