Чийзкейк с кисело мляко, маскарпоне и бадеми
Необходими продукти:
- 100 грама бишкоти или подходящи бисквити
- 1,5 литра натурално кисело мляко
- 150 грама пудра захар
- 250 грама крема сирене (Маскарпоне, Филаделфия...)
- 1 чаена лъжица ванилов екстракт
- 4 яйца
- 1 супена лъжица брашно
- 100 грама варено кондензирано мляко
- шепа бадеми
Начин на приготвяне:
Изсипете киселото мляко в марля, завършете я и оставете така за 10-12 часа, за да се отцеди течността и да се получи гъста маса.
По дъното на разглобяема форма (с диаметър около 24 сантиметра) подредете на един ред бишкотите, празните пространства, които се образуват, запълнете с малки парченца от бисквитките.
Разбийте (на ниски обороти) крема сиренето с цеденото мляко, като прибавите ваниловия екстракт и пудрата захар.
Когато сместа стане еднородна, чукнете в нея яйцата едно по едно, постепенно добавете брашното, без да спирате да разбивате.
Хомогенната смес изсипете върху бишкотената основа и заравнете покритието.
Изпечете за 50-60 минути при 170 градуса.
Когато чийзкейкът се охлади до стайна температура, приберете го в хладилника за 4 часа, за да се изстуди.
Щом това стане, намажете със свареното кондензирано мляко, украсете с бадемите и да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЗОЯ БИО ЛУКУМА прах 150 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Чийзкейк в чашка
- Кето чийзкейк с горски плодове
- Класически чийзкейк с ягодово сладко
- Шоколадов чийзкейк с крема сирене без печене
- Лесен теменужен чийзкейк без печене
- Чийзкейк от яйца, крема сирене и бял шоколад
- Чийзкейк с халва и орехи
- Чийзкейк с овесени ядки и ябълки
- Чийзкейк с шоколадова паста Нутела (без печене)
- Бананов чийзкейк без печене
Коментари към Чийзкейк с кисело мляко, маскарпоне и бадеми