Начало Хранене Рецепти Десерти От плодове Чийзкейк с канела, изпечен в ябълкови купички

Чийзкейк с канела, изпечен в ябълкови купички

Чийзкейк с канела, изпечен в ябълкови купички - изображение

Необходими продукти:

  • 6 едри ябълки
  • 350 грама кремообразна извара (или използвайте подходящо сирене)
  • 3 големи яйца
  • 3 супени лъжици захар
  • щипка смляна канела
  • 1 чаена лъжица ванилов екстракт
  • 2 шепи стафиди
  • 1 супена лъжица нишесте
  • лимонов сок на вкус
  • щипка сол

 

Начин на приготвяне:

Отрежете горната част на ябълките и внимателно издълбайте месестата им част, като оставите малко от нея по кората. Получава се "купичка", която напръскайте с прясно изцеден лимонов сок от вътрешната страна.

ябълки

ябълки

Накълцайте ситно плодовата вътрешност.

Към изварата прибавете захарта, след това яйцата, нишестето (то не е задължително) и разбийте до хомогенност (ако използвате извара, която не е гладка, първо я разбийте с блендер до еднородност).

В този крем изсипете стафидите, сложете канелата и ванилията, нарязаната вътрешна част на ябълките (може половината, по ваша преценка). Разбъркайте.

стафиди

Разпределете вкусната плънка в плодовите купички, които подредете в тава.

ябълки

Затворете с капачетата и може да поръсите със захар по желание.

Изпечете за около 35-40 минути във фурната, предварително сгорещена на 180 градуса.

ябълки

Преди да поднесете, може да полеете десерта с кленов сироп или течен мед.


Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: edimdoma.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиЛайфстайлАлтернативна медицинаЛюбопитноДиетиСнимкиБотаника