Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Чийзкейк с грозде и лешници

Чийзкейк с грозде и лешници

Чийзкейк с грозде и лешници - изображение

Необходими продукти

За блата:

  • 80 грама захар
  • 60 грама брашно
  • 60 грама нишесте
  • 2 яйца
  • 8 супени лъжици олио
  • 3 супени лъжици прясно мляко
  • 2 чаени лъжици бакпулвер

За крема:

  • 450 грама извара/крема сирене
  • 400 грама грозде (най-добре да бъде сорт без семена)
  • 375 милилитра кисело мляко
  • 250 милилитра течна сметана с 35% масленост
  • 170 грама захар
  • 100 грама лешници
  • 20 грама желатин
  • 1 лимон

 

Начин на приготвяне:

Разбъркайте яйцата и захарта, към тях добавете олиото, млякото, брашното, нишестето и бакпулвера. Тестото трябва да е получи малко течно.

Изсипете го в разглобяема кексова форма и изпечете за 20-25 минути във фурната при средна температура от 180 градуса. Извадете от съда, оставете да се охлади.

Залейте желатина със студена вода, гроздовите зърна измийте и подсушете, разрежете на две 2/3 от тях.

Замете се с крема.

Смесете изварата със захарта, сока от лимона и киселото мляко. В получения крем прибавете разтворения желатин, разбитата сметана и разбъркайте добре всички съставки.

Застелете с пергамент кексовата форма, сложете изпечения и вече охладен блат в нея, намажете го с тънък слой от крема. След това разпределете разрязаните на половинки гроздовите зърна, които покрийте с останалия крем.

Ударете няколко пъти дъното на съда в плота, за да може мехурчетата въздух, които са останали между крема и плода, да изчезнат.

Приберете тортата за два часа в хладилника. Когато я извадите, прехвърлете в поднос, украсете с натрошени лешници, останалото грозде и се потопете в неустоимия и вкус.


Да ви е сладко!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: vkuso.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛюбопитноЗдравни съветиДиетиБотаникаЛайфстайл