Чийзкейк с бисквити, шоколад и тиква
Чийзкейк с основа от бисквити, два вида пълнеж (от крема сирене и тиква), гарниран с шоколадов топинг, бита сметана и шоколадов чипс.
Необходими продукти
за бисквитения блат:
- 2 пакета бисквити Орео, ситно натрошени
- кошер сол
- 3 супени лъжици захар
- 3 супени лъжици краве масло, разтопено + още за намазване на формичката
за тиквения пълнеж:
- 1 пакетче желатин
- 1 консерва пюре от тиква (или 400 грама сварена или печена тиква, пюрирана)
- 100 грама крема сирене, меко
- 1 чаена лъжичка домашна подправка за тиквен пай
- 1/2 чаена лъжичка кошер сол
- 1 и 1/4 чаши готварска сметана
- 3/4 чаша захар
за пълнежа от крема сирене:
- 1 чаша готварска сметана
- 220 грама крема сирене, меко
- 1/4 чаша течна сметана
- 1 чаша пудра захар
- 1 чаена лъжичка ванилов екстракт
- 1 чаена лъжичка лимонов сок
- щипка кошерна сол
шоколадовия топинг:
- 1 чаша тъмен шоколадов чипс + още за гарниране
- 1 супена лъжица кокосово масло
- бита сметана
*За измерване на количествата се използва чаена чаша.
Начин на приготвяне
бисквитеният блат:
Загрейте фурната до 160 градуса. Намажете 20-сантиметрова кръгла тава с падащо дъно с краве масло. В средно голяма купа разбъркайте заедно бисквитите, захарта и маслото. Оформете блат, като разпределите равномерно сместа по дъното на подготвената тава. Запечете във фурната за 10-12 минути или до готовност. Оставете да изстине напълно.
тиквеният пълнеж:
В голяма топлоустойчива купа разбъркайте 2 супени лъжици вода с желатина. Оставете да престои, докато се желира за около 5 минути. Изсипете 3 супени лъжици вряща вода в купата и разбъркайте, докато желатинът се разтвори. Добавете тиквеното пюре, крема сиренето, домашната подправка за тиквен пай и солта. Разбийте с миксер до гладкост.
В друга голяма купа разбийте с миксер готварската сметана и захарта, докато се образуват твърди върхове. Смесете половината от разбитата сметана с тиквената смес, след което внимателно смесете с останалата разбита сметана. Изсипете получения пълнеж в охладения бисквитен блат, като загладите отгоре с шпатула. Сложете в хладилника за поне 2 часа да се охлади.
пълнежът от крема сирене:
В голяма купа разбийте готварската сметана, крема сиренето, заквасената сметана, пудрата захар, ванилията, лимоновия сок и солта, докато се образуват твърди върхове. Разстелете получената смес върху охладения тиквен пълнеж с шпатула. Сложете в хладилника за 2 часа, докато изстине и стегне.
шоколадовия топинг:
В средно голяма топлоустойчива купа разтопете в микровълнова печка или на водна баня шоколадовия чипс с кокосовото масло и разбъркайте, за да се смесят добре. Оставете леко да се охладят, след което изсипете сместа върху пълнежа от крема сирене и сложете в хладилника да стегне за 30 минути.
сервиране:
Извадете тортата от формата и прехвърлете в чиния за сервиране.
Сложете битата сметана в шприц със звездовиден накрайник. Гарнирайте тортата с шоколадов чипс и бита сметана, преди да я нарежете и сервирате.
Да ви е сладко!
delish.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЗОЯ БИО ЛУКУМА прах 150 г
ESN FLAV'N TASTY ПОДСЛАДИТЕЛ прах 250 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Чийзкейк в чашка
- Морковен чийзкейк с фурми и канела
- Карамелено-ябълков чийзкейк с канела
- Желиран чийзкейк с извара и райски ябълки
- Кето чийзкейк с горски плодове
- Чийзкейк с розово сладко и желе от рози
- Чийзкейк от яйца, крема сирене и бял шоколад
- Баклава чийзкейк
- Шоколадов чийзкейк с крема сирене без печене
- Бананов чийзкейк без печене
Коментари към Чийзкейк с бисквити, шоколад и тиква