Чеснов хляб с моцарела

Необходими продукти:
за хляба:
- 250 грама брашно
- 5 грама сол
- 5 грама суха мая
- 30 милилитра зехтин
- 180 милилитра вода
за чесновата смес:
- 1 глава чесън
- зехтин
- щипка сол
- щипка захар
- 125 грама прясна моцарела
Начин на приготвяне:
За приготвянето на тестото, сложете всички сухи продукти в кухненски робот с приставки за месене на тесто, добавете зехтина и почти цялото количество вода. Внимавайте да не се докосват маята и солта, докато започнете месенето.
Започнете смесването на бавна скорост, като постепенно добавяте останалата вода, докато получите гладко тесто. Това трябва да отнеме около 5 минути.
Прехвърлете тестото в намазнена купа, покрийте с кърпа и оставете за два часа да втаса.
Завъртете тестото в купата, за да се омазни от всички страни и го прехвърлете върху набрашнен кухненски плот. Разделете тестото на две части.
Размесете го, като го разтягате напред и прибирате назад няколко пъти. Навийте тестото на руло.
За приготвянето на чесновата смес, загрейте фурната на 200 градуса. Разделете главата чесън и запечете скилидките (без да ги белите). Добавете зехтин и щипка захар и сол. Гответе 20 минути. Извадете ги от фурната и когато са достатъчно хладни, за да може да ги пипате, изстискайте мекия чесън от обелките им.
Сложете чесъна върху хлебните рула и оформете багета (франзела).
Сложете хлебчетата върху голяма тава за печене, покрийте ги и ги оставете да се удвоят.
В загрятата фурна сложете една купичка вода (директно на дъното на фурната). На по-високо ниво поставете решетката на фурната и загрейте на 220 градуса.
Точно преди да сложите хляба във фурната, направете три разреза в тестото.
Печете багетите 30 минути, след това намалете градусите до 200 и печете още 10 минути.
Готовите франзели трябва да са златисто-кафяви и да имат лек блясък по тях.
Извадете хляба от фурната и изчакайте да се охлади.
Нарежете франзелата, сложете резен моцарела и запечете всяка филийка.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: bbc.co.uk
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НАУ ФУДС ЧЕСЪН БЕЗ МИРИС дражета * 100
НАУ ФУДС МАСЛО ОТ ЧЕСЪН дражета 1500 мг * 100
БИОНДА МАСКА ЗА ПОВРЕДЕНА КОСА С ЧЕСЪН И КЕРАТИН 1000 мл
СУОНСЪН ПРОЧИСТВАНЕ НА ПИКОЧНАТА КИСЕЛИНА капсули * 60
АРОМАНДИСЕ ХИЛДЕГАРДЕ АРОМАТНА МОРСКА СОЛ С ПОДПРАВКИ 100 г
НовГУУД ХАРТ капсули * 60 AYURLIFE
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Какъв хляб да ядем – бял, пълнозърнест или с квас
- Как да излекувате гъбичките по ноктите за седмица с чесън
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- 5 вреди от честото консумиране на чесън
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Пържени чушки с чесън и магданоз
Коментари към Чеснов хляб с моцарела