Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Чеснов хляб с моцарела

Чеснов хляб с моцарела

Чеснов хляб с моцарела - изображение

Необходими продукти:

за хляба:

  • 250 грама брашно
  • 5 грама сол
  • 5 грама суха мая
  • 30 милилитра зехтин
  • 180 милилитра вода

за чесновата смес:

  • 1 глава чесън
  • зехтин
  • щипка сол
  • щипка захар
  • 125 грама прясна моцарела

Начин на приготвяне:

За приготвянето на тестото, сложете всички сухи продукти в кухненски робот с приставки за месене на тесто, добавете зехтина и почти цялото количество вода. Внимавайте да не се докосват маята и солта, докато започнете месенето.

Започнете смесването на бавна скорост, като постепенно добавяте останалата вода, докато получите гладко тесто. Това трябва да отнеме около 5 минути.

Прехвърлете тестото в намазнена купа, покрийте с кърпа и оставете за два часа да втаса.

Завъртете тестото в купата, за да се омазни от всички страни и го прехвърлете върху набрашнен кухненски плот. Разделете тестото на две части.

Размесете го, като го разтягате напред и прибирате назад няколко пъти. Навийте тестото на руло.

За приготвянето на чесновата смес, загрейте фурната на 200 градуса. Разделете главата чесън и запечете скилидките (без да ги белите). Добавете зехтин и щипка захар и сол. Гответе 20 минути. Извадете ги от фурната и когато са достатъчно хладни, за да може да ги пипате, изстискайте мекия чесън от обелките им.

Сложете чесъна върху хлебните рула и оформете багета (франзела).

Сложете хлебчетата върху голяма тава за печене, покрийте ги и ги оставете да се удвоят.

В загрятата фурна сложете една купичка вода (директно на дъното на фурната). На по-високо ниво поставете решетката на фурната и загрейте на 220 градуса.

Точно преди да сложите хляба във фурната, направете три разреза в тестото.

Печете багетите 30 минути, след това намалете градусите до 200 и печете още 10 минути.

Готовите франзели трябва да са златисто-кафяви и да имат лек блясък по тях.

Извадете хляба от фурната и изчакайте да се охлади.

Нарежете франзелата, сложете резен моцарела и запечете всяка филийка.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: bbc.co.uk

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛайфстайлВидеоЗдравни съветиЛюбопитноСнимкиХрани и ястияНовиниДиетиИнтервютаИсторияХранене при...Алт. медицинаБотаника