Чеснов хляб с магданоз, копър и кориандър
Необходими продукти:
- 350 грама пшенично брашно
- 1,5 чаени лъжици суха мая
- 1 супена лъжица захар
- 220 милилитра вода (топла)
- 1 чаена лъжица сол
- 3 чаени лъжици растителна мазнина за тестото
- 3 скилидки чесън
- по връзка копър, кориандър и магданоз
- 4 супени лъжици олио за зелената плънка
Начин на приготвяне:
Разтворете сухата мая в 50 милилитра от топла вода. Добавете захарта, 1-2 супени лъжици брашно и оставете на топло място, докато се образува "шапка".
Пресейте брашното, сложете щипка сол, налейте 3 чаени лъжици олио, останалата вода и втасалата мая. Замесете тесто, то ще бъде лепкаво, оставете го такова, не добавяйте повече брашно.
Докато втасва, направете сос от зелените подправки и чесъна. Сложете скилидките, щипка сол, копъра, кориандъра и магданоза в съда на блендер и смелете (или пасирайте).
Готовото тесто притиснете към плота, след което разточете, придавайки овална форма на пласта. По повърхността му равномерно разпределете зеления сос, като оставите малко от него за намазване на готовия хляб.
Навийте тестото на руло по дължина. Разрежете по цялата дължина наполовина. Преплетете и поставете в подмазана форма за хляб или кексова.
Оставете на топло за 30 минути, а когато втаса, изпечете за половин час (до суха клечка) във фурната на 180 градуса.
Намажете готовия хляб със заделения зелен сос и да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Консумирайте препечени филийки със зехтин при гастрит
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Еврейски безквасен хляб Маца
- Рецепти за домашен селски хляб (с хрупкава коричка и с подправки)
- Бърза закваска за хляб с кисело мляко и трици
- Двуседмична диета с хляб
- Рецепти за домашен хляб с кокосово брашно
- Пълнозърнестият хляб е най-полезен
Коментари към Чеснов хляб с магданоз, копър и кориандър