Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Чеснов хляб с магданоз, копър и кориандър

Чеснов хляб с магданоз, копър и кориандър

Чеснов хляб с магданоз, копър и кориандър - изображение

Необходими продукти:

  • 350 грама пшенично брашно
  • 1,5 чаени лъжици суха мая
  • 1 супена лъжица захар
  • 220 милилитра вода (топла)
  • 1 чаена лъжица сол
  • 3 чаени лъжици растителна мазнина за тестото
  • 3 скилидки чесън
  • по връзка копър, кориандър и магданоз
  • 4 супени лъжици олио за зелената плънка

 

Начин на приготвяне:

Разтворете сухата мая в 50 милилитра от топла вода. Добавете захарта, 1-2 супени лъжици брашно и оставете на топло място, докато се образува "шапка".

Пресейте брашното, сложете щипка сол, налейте 3 чаени лъжици олио, останалата вода и втасалата мая. Замесете тесто, то ще бъде лепкаво, оставете го такова, не добавяйте повече брашно.

Докато втасва, направете сос от зелените подправки и чесъна. Сложете скилидките, щипка сол, копъра, кориандъра и магданоза в съда на блендер и смелете (или пасирайте).

Готовото тесто притиснете към плота, след което разточете, придавайки овална форма на пласта. По повърхността му равномерно разпределете зеления сос, като оставите малко от него за намазване на готовия хляб.

Навийте тестото на руло по дължина. Разрежете по цялата дължина наполовина. Преплетете и поставете в подмазана форма за хляб или кексова.

Оставете на топло за 30 минути, а когато втаса, изпечете за половин час (до суха клечка) във фурната на 180 градуса.

Намажете готовия хляб със заделения зелен сос и да ви е вкусно!

Чеснов хляб с магданоз и копър

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлРецептиВидеоСнимкиЗдравни съветиЛюбопитноХранене при...Храни и ястияНовиниДиетиИнтервюта