Чеснов хляб с кашкавал
Необходими продукти:
3 чаени чаши брашно
150 грама кашкавал
100 грама чесново масло
1 чаена чаша топла вода
1 супена лъжица мед
2 1/4 чаени лъжици суха мая
1 чаена лъжица сол
зехтин
Начин на приготвяне:
В голяма купа смесете водата, меда и маята. Оставете за 5 минути, за да се активира маята, след което прибавете солта и брашното. Замесете тесто, намажете го със зехтин, стените на купата също намажете с него. Покрийте с найлоново фолио или кърпа и нека втаса (около час).
Когато това стане, разделете на две равни части, от които оформете два хляба с дължината на тавата. Отново покрийте с кърпа и оставете на топло място за още 30 минути.
Загрейте фурната до 175 градуса и изпечете хлябовете в продължение на 20 минути.
Когато извадите от фурната, намажете повърхността им с чесновото масло и върнете обратно, за да се запекат, докато се образува златисто покритие. След това оставете за 15 минути, за да се охладят малко и направете разрази по повърхността им. В тях сложете кашкавала, който сте нарязали на тънки парчета и намажете с масло. Следват още 3-5 минути във фурната, за да се разтопи кашкавалът и вече може да се насладите на ароматния хляб, докато е топъл.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НУРС МАСЛО ОТ ЧЕСЪН 50 мл
МАСЛО ОТ ЧЕСЪН 350 мл АГРОСЕЛПРОМ
ЗОЯ МАСЛО ОТ ТИКВЕНИ СЕМКИ 250 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ИНДИЙСКИ ТАМЯН 10 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ЕВКАЛИПТ 10 мл
ЕОФЛОРИА МАСЛО ОТ КОНОП 250 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Какво се случва в тялото ни, след като откажем хляба
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Обикновен маслен крем
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Как да излекувате гъбичките по ноктите за седмица с чесън
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Как да поправим гранясало олио, свинска мас или масло?
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
Коментари към Чеснов хляб с кашкавал