Чеснов хляб с кашкавал

Необходими продукти:
3 чаени чаши брашно
150 грама кашкавал
100 грама чесново масло
1 чаена чаша топла вода
1 супена лъжица мед
2 1/4 чаени лъжици суха мая
1 чаена лъжица сол
зехтин
Начин на приготвяне:
В голяма купа смесете водата, меда и маята. Оставете за 5 минути, за да се активира маята, след което прибавете солта и брашното. Замесете тесто, намажете го със зехтин, стените на купата също намажете с него. Покрийте с найлоново фолио или кърпа и нека втаса (около час).
Когато това стане, разделете на две равни части, от които оформете два хляба с дължината на тавата. Отново покрийте с кърпа и оставете на топло място за още 30 минути.
Загрейте фурната до 175 градуса и изпечете хлябовете в продължение на 20 минути.
Когато извадите от фурната, намажете повърхността им с чесновото масло и върнете обратно, за да се запекат, докато се образува златисто покритие. След това оставете за 15 минути, за да се охладят малко и направете разрази по повърхността им. В тях сложете кашкавала, който сте нарязали на тънки парчета и намажете с масло. Следват още 3-5 минути във фурната, за да се разтопи кашкавалът и вече може да се насладите на ароматния хляб, докато е топъл.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАСЛО ОТ ЧЕСЪН 350 мл АГРОСЕЛПРОМ
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ АНАСОН 10 мл
НАУ ФУДС СПОРТ МСТ ОЙЛ дражета 1000 мг * 150
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ЖОЖОБА 20 мл
ОСТРОВИТ БАДЕМОВО МАСЛО С ПАРЧЕНЦА 500 г
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ДЖИНДЖИФИЛ 10 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Пържени чушки с чесън и магданоз
- Масло от чесън - ползи и употреба
- 5 вреди от честото консумиране на чесън
- Рецепти за домашен селски хляб (с хрупкава коричка и с подправки)
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Облекчете хемороидите по 3 начина с помощта на чесън
- Картофени шишчета с масло
- Броколи на фурна с чесън и пармезан
Коментари към Чеснов хляб с кашкавал