Чеснов хляб с кашкавал
Необходими продукти:
3 чаени чаши брашно
150 грама кашкавал
100 грама чесново масло
1 чаена чаша топла вода
1 супена лъжица мед
2 1/4 чаени лъжици суха мая
1 чаена лъжица сол
зехтин
Начин на приготвяне:
В голяма купа смесете водата, меда и маята. Оставете за 5 минути, за да се активира маята, след което прибавете солта и брашното. Замесете тесто, намажете го със зехтин, стените на купата също намажете с него. Покрийте с найлоново фолио или кърпа и нека втаса (около час).
Когато това стане, разделете на две равни части, от които оформете два хляба с дължината на тавата. Отново покрийте с кърпа и оставете на топло място за още 30 минути.
Загрейте фурната до 175 градуса и изпечете хлябовете в продължение на 20 минути.
Когато извадите от фурната, намажете повърхността им с чесновото масло и върнете обратно, за да се запекат, докато се образува златисто покритие. След това оставете за 15 минути, за да се охладят малко и направете разрази по повърхността им. В тях сложете кашкавала, който сте нарязали на тънки парчета и намажете с масло. Следват още 3-5 минути във фурната, за да се разтопи кашкавалът и вече може да се насладите на ароматния хляб, докато е топъл.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАСЛО ОТ ЧЕСЪН 350 мл АГРОСЕЛПРОМ
НИКОЙ НЕ Е ПО-ГОЛЯМ ОТ ХЛЯБА - РАЛИЦА ИЛИЕВА, ИЛИАН ИЛИЕВ - ХЕРМЕС
НовБОТАЛАЙФ ОРГАНИЧНО МАСЛО ОТ РИГАН 10 мл
МАСЛО ОТ ЧЕРЕН КИМИОН 250 мл БАЛЧО
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ВЕТИВЕР 5 мл
ОСТРОВИТ БАДЕМОВО МАСЛО С ПАРЧЕНЦА 500 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Масло или маргарин - кое е по-доброто за сърцето?
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Как се прави черен чесън – рецепта за приготвяне и кулинарна употреба
- Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
- 5 вреди от честото консумиране на чесън
- Масло от чесън - ползи и употреба
- Обикновен маслен крем
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
Коментари към Чеснов хляб с кашкавал