Чеснов сос с пармезан и сметана (за пици)
Необходими продукти:
1-2 супени лъжици масло
1 супена лъжица брашно
1 чаена чаша готварска сметана
100 грама пармезан или друг вид подобно сирене
6-7 скилидки чесън
смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Половината от чесъна намачкайте с помощта на нож и запържете в маслото. Когато се появи характерният аромат, извадете скилидките от мазнината и в нея изсипете брашното. Бъркайте, докато то покафенее.
След това налейте сметаната в съда, нека се сгъсти и тогава прибавете настърганите пармезан и останалите скилидки чесън.
Подправете соса със смлян черен пипер.
Вече имате отлично допълнение към пици с всякаква плънка, като най-добре сосът подчертава вкуса на морските продукти, пилешкото и гъбите.
Добър апетит!
Снимка: cookinglife.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Млечни и сметанови сосове
- Чеснова паста със зехтин
- Топъл чеснов сос за месо
- Чеснов сос с месен бульон
- Чеснов сос с пармезан
- Чеснов сос
- Гъст чеснов сос с лимон
- Чесново пюре с пащърнак
- Чеснов сос с кефир и яйца
- Чеснов сос с горчица, копър и босилек
- Чеснова паста с орехи на хлебна основа
Коментари към Чеснов сос с пармезан и сметана (за пици)