Чеснови пармезанови картофки с пица дип

Необходими продукти:
- 4 картофа, нарязани
- 3 супени лъжици олио
- 2 чаени лъжици сол
- 1 1/2 чаена чаша сос бешамел
- 1 1/2 чаена чаша доматен сос за пица
- 1/3 чаена чаша настъргана зряла моцарела
- пеперони
- 2 чаени чаши настърган пармезан
- 1 чаена лъжица чесън на прах
- 2 чаени лъжици магданоз, нарязан на ситно
- босилек за поръсване
Начин на приготвяне:
Нарежете картофите и ги подправете със сол и черен пипер, полейте със зехтин и разбъркайте.
Прехвърлете ги в тава и ги печете за 30 минути на 180 градуса, до момента, преди да започнат да стават златисти.
Смесете в купа пармезана, чесъна, магданоза и 1 чаена лъжица черен пипер.
Оваляйте опечените картофи в сместа и ги подредете в тавата и ги допечете още 10 минути, докато придобият хрупкава златиста коричка.
В малка дълбока тавичка сложете соса бешамел, отгоре покрийте с доматения и поръсете с моцарелата. Подредете резените пармезан и запечете за 20 минути, докато сиренето се разтопи.
Поръсете с босилека и сервирайте картофите с пица дипа.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: twistedfood.co.uk
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Намалете високата температура със суров картоф
- Сладък картоф
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Супа от коприва с картофи
- Девет ползи от картофените обелки
- Картофена диета за отслабване – същност, варианти и предимства
- Как да си захванем роза с помощта на суров картоф?
- Картоф
Коментари към Чеснови пармезанови картофки с пица дип