Начало Хранене Рецепти Основни ястия От картофи Чеснови пармезанови картофки с пица дип

Чеснови пармезанови картофки с пица дип

Чеснови пармезанови картофки с пица дип - изображение

Необходими продукти:

  • 4 картофа, нарязани
  • 3 супени лъжици олио
  • 2 чаени лъжици сол
  • 1 1/2 чаена чаша сос бешамел
  • 1 1/2 чаена чаша доматен сос за пица
  • 1/3 чаена чаша настъргана зряла моцарела
  • пеперони
  • 2 чаени чаши настърган пармезан
  • 1 чаена лъжица чесън на прах
  • 2 чаени лъжици магданоз, нарязан на ситно
  • босилек за поръсване

Начин на приготвяне:

Нарежете картофите и ги подправете със сол и черен пипер, полейте със зехтин и разбъркайте.

Прехвърлете ги в тава и ги печете за 30 минути на 180 градуса, до момента, преди да започнат да стават златисти.

Смесете в купа пармезана, чесъна, магданоза и 1 чаена лъжица черен пипер.

Оваляйте опечените картофи в сместа и ги подредете в тавата и ги допечете още 10 минути, докато придобият хрупкава златиста коричка.

В малка дълбока тавичка сложете соса бешамел, отгоре покрийте с доматения и поръсете с моцарелата. Подредете резените пармезан и запечете за 20 минути, докато сиренето се разтопи.

картофки с пица дип

Поръсете с босилека и сервирайте картофите с пица дипа.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: twistedfood.co.uk

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияАлт. медицинаЛюбопитноДиетиСнимкиЛайфстайлБотаникаНовиниЛечения