Чеснови вързопчета с масълце

Необходими продукти:
- 1 килограм брашно
- 1/2 чаена чаша олио
- 42 грама жива мая
- 300 милилитра топло прясно мляко
- 1 чаена лъжичка захар
- 2 чаени лъжички сол
- 3 яйца
- 2-3 супени лъжици разтопено масло
- 4-5 скилидки чесън, нарязани на ситно
- 1-2 стръка нарязан ситно магданоз
- 1 жълтък за глазиране
Начин на приготвяне:
Разтворете маята в млякото, разбийте яйцата, добавете олиото. Пресейте брашното в купа, сложете солта, захарта и комбинирайте двете смеси. Направете тесто и оставете да втаса. Разделете го на части, разточете фини кори, намажете с разтопено масло, добавете нарязания чесън и завийте руло. Завържете на две първо в средата, а след това и в краищата. Подпъхнете ги под тестото и глазирайте с жълтък. Подредете в застлана с лист пергамент тава, загрейте фурната на 190 градуса и изпечете до готовност. Намажете с масло, поръсете с магданоз и поднесете чесновите вързопчета топли.
Добър апетит!
Източник: www.seasaltwithfood.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Цветни рулца от тортила питки
- Тутманик
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Хрупкави домашни солети
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Погача за прощъпулник
- Банички от лаваш с плънка от яйце и кашкавал
- Тесто за най-вкусните пици и мекици
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
Коментари към Чеснови вързопчета с масълце