Чеснови възелчета с моцарела и магданоз
Необходими продукти:
- 400 грама тесто за пица (замесено с мая)
- 400 грама настъргана моцарела
- 3-4 супени лъжици краве масло
- 4-5 скилидки чесън
- връзка магданоз
- 1-2 супени лъжици брашно
Начин на приготвяне:
Поръсете плота с брашното и върху него разточете тестото под формата на правоъгълник, който нарежете на ивици по дължина (ширината и дължината нямат значение). По повърхността на лентите разпределете настърганата моцарела и затворете сиренето с тестото, както е показано на следващата снимка.
След това направете възелчета и ги изпечете за 15-20 минути във фурната на 220-240 градуса (върху лист пергамент).
Междувременно разтопете маслото в тиган, изчакайте да закипи и изсипете в него наситнения чесън. След минута, когато започне да отделя аромата си, добавете магданоза, разбъркайте и свалете съда от огъня.
Оваляйте готовите възелчета от двете страни в чесновото масло се насладете на вкуса им.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Традиционни милинки с пудра захар (без сирене)
- Тутманик
- Цветни рулца от тортила питки
- Усукана сладка питка с течен шоколад
- Банички от лаваш с плънка от яйце и кашкавал
- Питка с кайма и кашкавал
- Царевични питки със свинско месо (Пупусас)
- Катлама (пържени питки с лук)
- Африкански питки теф инджера с чътни от моркови
Коментари към Чеснови възелчета с моцарела и магданоз