Чеснова разядка в доматен сос

Необходими продукти:
2 глави чесън
1/2 сладка червена чушка
1 супена лъжица оцет
смес от различни видове пипер - на вкус
1 супена лъжица сухи подправки риган, босилек и други по ваш избор
1 чаена лъжица захар
1/2 чаена лъжица сол
150 милилитра доматен сок
2 супени лъжици зехтин
Начин на приготвяне:
Обелете скилидките чесън.
Червената чушка нарежете на малки кубчета.
Смесете чесъна и чушката в подходящ съд, добавете солта и захарта.
Налейте оцета.
Подправете със смлян пипер или микс от различни видове.
Налейте доматения сок.
Сложете ароматните сухи подправки.
И накрая зехтина.
Поставете съда на котлона и нека сместа заври. 1-2 минути след това свалете от огъня и оставете да се охлади до стайна температура.
Разпределете в стъклени буркани, които приберете в хладилника за 3 дни.
След това разядката е готова за консумация. Тя е подходящо допълнение към месо и птици.
Добър апетит!
Снимки: liveinternet.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОХЕРБА ТИБЕТСКИ КАПКИ НА ЖИВОТА тинктура 100 мл
ХЕРЦФИТ капсули * 180 SANCT BERNHARD
ЧЕСЪН + РЕЙШИ капсули * 60 TIENS
КАРДИО ОРИГИНАЛ капсули * 30
АУРА ХЕРБАЛС ИМУНИТЕТ тинктура 200 мл
КАЛИВИТА ПАРАПРОТЕКС таблетки * 100
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Доматени сосове
- Рецепта за сръбски айвар с печени чушки
- 5 вреди от честото консумиране на чесън
- Как да излекувате гъбичките по ноктите за седмица с чесън
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Пържени чушки с чесън и магданоз
- Сос от печени домати с чесън и босилек
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Как се прави черен чесън – рецепта за приготвяне и кулинарна употреба
- Чесън - състав, полезни свойства и противопоказания
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
Коментари към Чеснова разядка в доматен сос