Начало Хранене Рецепти Сосове, глазури, сиропи и подправки Други сосове и подправки Чеснова майонеза с оцет

Чеснова майонеза с оцет

Чеснова майонеза с оцет - изображение

Необходими продукти:

  • 500 милилитра олио
  • 3 глави чесън
  • 2 супени лъжици бял винен оцет (или сок от лимон)
  • 2 жълтъка
  • сол

 

Начин на приготвяне:

Разделете главите чесън на скилидки, които обелете и счукайте заедно със сол на вкус, като използвате хаванче за целта.

След това прехвърлете в купа и добавете жълтъците. Разбийте леко и започнете постепенно да наливате олиото, като не прекратявате процеса на разбиване.

Преди да поднесете майонезата, налейте 2 супени лъжици бял винен оцет, който може да бъде заменен с лимонов сок и 1-2 лъжици топла вода.

Да ви е вкусно!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: namnamra.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиРецептиХрани и ястияЛюбопитноЛайфстайл