Чеснова майонеза с оцет

Необходими продукти:
- 500 милилитра олио
- 3 глави чесън
- 2 супени лъжици бял винен оцет (или сок от лимон)
- 2 жълтъка
- сол
Начин на приготвяне:
Разделете главите чесън на скилидки, които обелете и счукайте заедно със сол на вкус, като използвате хаванче за целта.
След това прехвърлете в купа и добавете жълтъците. Разбийте леко и започнете постепенно да наливате олиото, като не прекратявате процеса на разбиване.
Преди да поднесете майонезата, налейте 2 супени лъжици бял винен оцет, който може да бъде заменен с лимонов сок и 1-2 лъжици топла вода.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: namnamra.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Майонеза – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Веган майонеза от нахут
- Заздравете косата си с 3 лесни маски с майонеза
- Постна майонеза с орехи
- Зеленчуков сандвич с веган майонеза
- Майонеза от прясно мляко
- Каджун майонеза с кисели краставички
- Здравословна веган майонеза
- Хрупкави пилешки крилца на фурна
- Пилешки дробчета в сос от сметана и майонеза
Коментари към Чеснова майонеза с оцет