Червен боб с мляно месо и зеленчуци
Необходими продукти:
- 400 грама червен боб, сварен
- 1 глава червен лук
- 2 моркова, обелени и нарязани
- 50 грама доматено пюре
- сол, черен и червен пипер на вкус
- 1 листенце пресен джоджен
- пресен магданоз
- 400 грама мляно месо, смес от телешко и свинско месо
- 1 червена чушка, наситнена
- олио или зехтин за запръжка
- 50 милилитра червени вино
Начин на приготвяне:
Обелете, измийте и подсушете лука. Нарежете го ситно, загрейте мазнина в тенджера и го запържете. Прибавете мляното месо и подправете със сол, черен и червен пипер.
Сложете доматеното пюре, морковите, нарязаните ситно джоджен и магданоз, червената чушка и налейте виното.
Добавете 1/2 чаена чаша топла вода, разбъркайте и гответе ястието на тих огън докато течността се редуцира и зеленчуците се сварят. Разпределете ястието, украсете с пресни подправки и поднесете.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Снимки: www.blogdechataigne.fr
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Червен боб със свински ребра
- Пилешки гърди с червен боб, ориз и чедър
- Пилешко с червен боб и зеленчуци
- Салата Тоскана с риба тон и червен боб
- Картофени кошнички с червен боб, царевица и сирена
- Червен боб с масло, сметана и чесън
- Салата от червен фасул и грозде
- Лучено пиле с вино върху ориз и червен боб
- Пикантен червен боб с телешка кайма в доматен сос
- Лобио - дип от червен боб и орехи
Коментари към Червен боб с мляно месо и зеленчуци