Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Червени картофи с маслини, лук и кедрови ядки

Червени картофи с маслини, лук и кедрови ядки

Червени картофи с маслини, лук и кедрови ядки - изображение

Представяме ви вкусни картофи, приготвени с подправки, маслини и лук. На пръв поглед безинтересните продукти изненадващо се превръщат в едно изключително вкусно ястие, което ще приготвите много бързо.

Необходими продукти:

  • 1/2 чаена чаша зехтин
  • 1 килограм червени картофи
  • 4 глави лук
  • 8 скилидки чесън
  • сол и черен пипер
  • 2-4 клончета мащерка
  • 1/2 чаена чаша обезкостени черни маслини
  • 1/2 чаена чаша обезкостени зелени маслини
  • 1/2 чаена чаша кедрови ядки
  • нарязан на ситно босилек за поръсване

Начин на приготвяне:

Измийте добре картофите и ги нарежете във форма по ваша преценка, а лука на полумесеци.

Загрейте в дълбок тиган зехтина и щом се сгорещи, сложете картофите, лука и чесъна и разбъркайте добре.

Овкусете със сол и пипер и добавете клонките мащерка. Гответе в продължение на 30 минути, като разбърквате от време на време. Когато лукът омекне, а картофите станат златисти, добавете маслините и кедровите ядки.

Разбъркайте и изчакайте за кратко, докато поемат от топлината. Свалете от котлона и поръсете с босилек, след което сервирайте.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: foodnetwork.ca

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияАлтернативна медицинаЗдравни съветиЛюбопитноЛайфстайлСнимкиДиетиБотаникаНовиниЛечения