Червени картофи с маслини, лук и кедрови ядки

Представяме ви вкусни картофи, приготвени с подправки, маслини и лук. На пръв поглед безинтересните продукти изненадващо се превръщат в едно изключително вкусно ястие, което ще приготвите много бързо.
Необходими продукти:
- 1/2 чаена чаша зехтин
- 1 килограм червени картофи
- 4 глави лук
- 8 скилидки чесън
- сол и черен пипер
- 2-4 клончета мащерка
- 1/2 чаена чаша обезкостени черни маслини
- 1/2 чаена чаша обезкостени зелени маслини
- 1/2 чаена чаша кедрови ядки
- нарязан на ситно босилек за поръсване
Начин на приготвяне:
Измийте добре картофите и ги нарежете във форма по ваша преценка, а лука на полумесеци.
Загрейте в дълбок тиган зехтина и щом се сгорещи, сложете картофите, лука и чесъна и разбъркайте добре.
Овкусете със сол и пипер и добавете клонките мащерка. Гответе в продължение на 30 минути, като разбърквате от време на време. Когато лукът омекне, а картофите станат златисти, добавете маслините и кедровите ядки.
Разбъркайте и изчакайте за кратко, докато поемат от топлината. Свалете от котлона и поръсете с босилек, след което сервирайте.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: foodnetwork.ca
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Намалете високата температура със суров картоф
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Сладък картоф
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Обикновено картофено нишесте против стомашно разстройство при деца
- Картофена диета за отслабване – същност, варианти и предимства
- Как да си захванем роза с помощта на суров картоф?
- Картофи със сос бешамел и кашкавал на фурна
Коментари към Червени картофи с маслини, лук и кедрови ядки