Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Цветно зеле, запечено в кашкавален сос

Цветно зеле, запечено в кашкавален сос

Цветно зеле, запечено в кашкавален сос - изображение

Необходими продукти:

  • 500 грама цветно зеле/карфиол
  • 120 грама кашкавал
  • 25 грама масло
  • 25 грама пшенично брашно
  • 200 милилитра прясно мляко
  • 5 милилитра олио
  • сол на вкус


Начин на приготвяне:

Разделете на съцветия карфиола (колкото може по-малки). Сложете ги в два литра вряща вода с 2 чаени лъжици сол и варете 5-7 минути.

Извадете в гевгир, за да се оттече водата, и изчакайте зелето да се охлади малко.

След това го прехвърлете във форма, подмазана с масло, и се заемете със соса.

Ситно настържете кашкавала, маслото разтопете и в него изпържете брашното, разбърквайки бързо.

Започнете да наливате по малко от млякото и бъркайте, за да не се образуват бучки.

Затоплете соса, като той не трябва да се вари, а междувременно не прекратявайте бъркането.

Когато свалите съда от котлона, добавете около 3/4 от кашкавала. Разбъркайте отново и подсолете.

Залейте карфиола в тавата със соса, поръсете с останалия кашкавал и изпечете за 20-25 минути (до златиста коричка) при температура на фурната от 180 градуса.


Да ви е вкусно!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: findfood.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияБотаникаЗдравни съветиЛюбопитноСнимки