Цветно зеле, запечено в кашкавален сос

Необходими продукти:
- 500 грама цветно зеле/карфиол
- 120 грама кашкавал
- 25 грама масло
- 25 грама пшенично брашно
- 200 милилитра прясно мляко
- 5 милилитра олио
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
Разделете на съцветия карфиола (колкото може по-малки). Сложете ги в два литра вряща вода с 2 чаени лъжици сол и варете 5-7 минути.
Извадете в гевгир, за да се оттече водата, и изчакайте зелето да се охлади малко.
След това го прехвърлете във форма, подмазана с масло, и се заемете със соса.
Ситно настържете кашкавала, маслото разтопете и в него изпържете брашното, разбърквайки бързо.
Започнете да наливате по малко от млякото и бъркайте, за да не се образуват бучки.
Затоплете соса, като той не трябва да се вари, а междувременно не прекратявайте бъркането.
Когато свалите съда от котлона, добавете около 3/4 от кашкавала. Разбъркайте отново и подсолете.
Залейте карфиола в тавата със соса, поръсете с останалия кашкавал и изпечете за 20-25 минути (до златиста коричка) при температура на фурната от 180 градуса.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: findfood.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ ГЪМИ ПРЕМИУМ ФОРМУЛА С КОЛАГЕН 300 мг желирани таблетки * 60 NATURE'S WAY
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ таблетки 1 г * 30 NATURE`S WAY
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ 50 + таблетки * 30 NATURE'S WAY
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА желирани таблетки без захар * 40
НовАЛАЙВ B-КОМПЛЕКС желирани таблетки * 60 NATURE'S WAY
АЛКА ГРИЙНС саше * 30
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Паниран карфиол със сладко-лютив сос
- Огретен с карфиол, шунка и кашкавал
- Рецепти за туршия със зелен боб
- Вижте 5 ползи от консумацията на карфиол по време на бременност
- Супа с карфиол, домати и джинджифил
- Пюре от карфиол с чесън и розмарин
- Карфиол с нахут и соев сос
- Карфиол, Цветно зеле
- Пържен карфиол със зеленчуци, ядки и червени боровинки
- Пържен карфиол по корейски
Коментари към Цветно зеле, запечено в кашкавален сос