Цветно зеле в сметанов сос с кашкавал
Необходими продукти:
1 глава цветно зеле
80 - 100 грама масло
200 милилитра сметана
3 супени лъжици брашно
300 грама кашкавал
галета
подправки: сол, черен пипер, къри, индийско орехче
Начин на приготвяне:
Разделете зелето на малки "букетчета", измийте ги и пуснете във вряща подсолена вода за няколко минути. След това преминете към направата на соса. Вземете малка тенджера и в нея сложете около 30 грама от маслото и брашното (брашното трябва да се смеси добре с маслото). Добавете сметаната и настъргания кашкавал. Бъркайте непрекъснато до получаването на еднородна маса. Извадете цветното зеле от врящата вода и го сложете в соса. Разбъркайте внимателно.
Вземете форма, в която ще печете ястието, подмажете я с масло и поръсете с галета. Изсипете заедно със соса, поръсете с галета, сложете останалото масло, нарязано на парченца и подправките. Поставете във фурната да се пече в продължение на около 30 минути при 180 градуса. Ястието е готово.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ КАРФИОЛ 190 г
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180 МТ1462
АЛКА ГРИЙНС саше * 30
АЛАЙВ течен мултивитамин 900 мл NATURE'S WAY
Безплатна доставка за България!АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ таблетки * 30 NATURE'S WAY
АЛАЙВ B-КОМПЛЕКС желирани таблетки * 60 NATURE'S WAY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Запеканка с броколи, карфиол и спанак
- Карфиол, Цветно зеле
- Задушени броколи и цветно зеле с моркови и грах в сметанов сос
- Вижте 5 ползи от консумацията на карфиол по време на бременност
- Пюре от карфиол с мащерка и масло
- Рецепти за туршия със зелен боб
- Запеканка с карфиол, пилешко месо и чедър
- Подлютен печен карфиол с куркума
- Паниран карфиол със сладко-лютив сос
- Запеканка от карфиол и броколи с гъби и маслини
Коментари към Цветно зеле в сметанов сос с кашкавал