Цветно зеле в бирено-кашкавалена панировка
Необходими продукти:
- 600 грама цветно зеле
- 2 яйца
- 5 супени лъжици брашно
- 60 грама брашно
- 100 милилитра безалкохолна бира
- 2 супени лъжици олио
- подправки
Начин на приготвяне:
Разделете зелето на розички. Яйцата разбийте (не е необходимо да ги превръщате на пяна) и при тях налейте олиото, бирата, сложете подправките и разбийте отново.
След това постепенно добавете брашното, като сипвате по малко от него и бъркате с бързи движения, за да не се образуват бучки.
Накрая изсипете ситно настъргания кашкавал, разбъркайте и в получената смес потопете всяко от "букетчетата" цветно зеле.
Изпържете ги в силно нагорещено олио, докато се образува светлокафява коричка по повърхността им.
Поднесете с любим сос (може млечен, доматен или друг по ваш избор).
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: lucky-girl.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ КАРФИОЛ 190 г
АЛАЙВ ИМУННА ЗАЩИТА желирани таблетки * 90 NATURE'S WAY
АЛКА ГРИЙНС саше * 30
АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ капсули * 60 NATURE'S WAY
АЛАЙВ течен мултивитамин 900 мл NATURE'S WAY
Безплатна доставка за България!АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ ГЪМИ ПРЕМИУМ ФОРМУЛА С КОЛАГЕН 300 мг желирани таблетки * 60 NATURE'S WAY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Карфиол, Цветно зеле
- Паниран карфиол със сладко-лютив сос
- Запеканка с броколи, карфиол и спанак
- Карфиолен ориз с кашу и див лук
- Карфиолени пуканки
- Печени зеленчуци - картофи, карфиол, нахут с къри паста
- Вижте 5 ползи от консумацията на карфиол по време на бременност
- Пържен карфиол по корейски
- Задушени броколи и цветно зеле с моркови и грах в сметанов сос
- Рецепти за туршия със зелен боб
Коментари към Цветно зеле в бирено-кашкавалена панировка