Цветно зеле в бирено-кашкавалена панировка

Необходими продукти:
- 600 грама цветно зеле
- 2 яйца
- 5 супени лъжици брашно
- 60 грама брашно
- 100 милилитра безалкохолна бира
- 2 супени лъжици олио
- подправки
Начин на приготвяне:
Разделете зелето на розички. Яйцата разбийте (не е необходимо да ги превръщате на пяна) и при тях налейте олиото, бирата, сложете подправките и разбийте отново.
След това постепенно добавете брашното, като сипвате по малко от него и бъркате с бързи движения, за да не се образуват бучки.
Накрая изсипете ситно настъргания кашкавал, разбъркайте и в получената смес потопете всяко от "букетчетата" цветно зеле.
Изпържете ги в силно нагорещено олио, докато се образува светлокафява коричка по повърхността им.
Поднесете с любим сос (може млечен, доматен или друг по ваш избор).
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: lucky-girl.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛАЙВ ИМУН ХЕЛТ капсули * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОМУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ ЗА ЖЕНИ таблетки * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
ПРОМОАЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ ГЪМИ ПРЕМИУМ ФОРМУЛА С КОЛАГЕН 300 мг желирани таблетки * 60 NATURE'S WAY
АЛАЙВ ПРЕНАТАЛ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА БРЕМЕННИ ЖЕНИ желирани таблетки * 75
ПРОМОАЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ таблетки 1 г * 30 NATURE`S WAY
ПРОМОАЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ 50 + таблетки * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Задушени броколи и цветно зеле с моркови и грах в сметанов сос
- Рецепти за туршия със зелен боб
- Салата Табуле с карфиол
- Цветно зеле, запечено в кашкавален сос
- Карфиол, Цветно зеле
- Печен карфиол с кайма, домати, заливка и кашкавал
- Домашен ориз от карфиол
- Паниран карфиол със сладко-лютив сос
- Пюре от карфиол с мащерка и масло
- Паниран карфиол с къри
Коментари към Цветно зеле в бирено-кашкавалена панировка