Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Цветно зеле в бирено-кашкавалена панировка

Цветно зеле в бирено-кашкавалена панировка

Цветно зеле в бирено-кашкавалена панировка - изображение

Необходими продукти:

  • 600 грама цветно зеле
  • 2 яйца
  • 5 супени лъжици брашно
  • 60 грама брашно
  • 100 милилитра безалкохолна бира
  • 2 супени лъжици олио
  • подправки

 

Начин на приготвяне:

Разделете зелето на розички. Яйцата разбийте (не е необходимо да ги превръщате на пяна) и при тях налейте олиото, бирата, сложете подправките и разбийте отново.

След това постепенно добавете брашното, като сипвате по малко от него и бъркате с бързи движения, за да не се образуват бучки.

Накрая изсипете ситно настъргания кашкавал, разбъркайте и в получената смес потопете всяко от "букетчетата" цветно зеле.

Изпържете ги в силно нагорещено олио, докато се образува светлокафява коричка по повърхността им.

Поднесете с любим сос (може млечен, доматен или друг по ваш избор).

Добър апетит!

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: lucky-girl.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияБотаникаЗдравни съветиЛюбопитно