Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Царевични хапки с пълнеж от моцарела

Царевични хапки с пълнеж от моцарела

Царевични хапки с пълнеж от моцарела - изображение

Необходими продукти:

  • 1/2 чаена чаша царевица от консерва (прецедена)
  • 1/2 чаена чаша зеленчуков бульон
  • 3 супени лъжици масло
  • сол на вкус
  • 1 1/4 чаена чаша брашно
  • 1 чаена чаша сметана за готвене
  • 1 чаена чаша зряла настъргана моцарела
  • 1 чаена чаша галета
  • олио за пържене

Начин на приготвяне:

В каната на блендера сложете царевицата и добавете зеленчуковия бульон. Блендирайте, докато се смесят добре.

Загрейте тенджера, сложете маслото и добавете царевичната смес. Разбърквайте постоянно, точно преди да започне да образува мехурчета, сложете щипка сол и добавете брашното.

усвояване на брашното

Бъркайте с шпатула, за да се комбинират добре съставките. След като брашното се е усвоило от течността, добавете сметаната и отново разбъркайте, докато стане еднообразна смес.

оформените хапки

Изчакайте тестото да изстине напълно. Вземете малко от тестото, напълнете го с моцарела и направете малка топка. Направете топчета и с останалата смес.

Оваляйте в галетата и запържете в повече мазнина, докато станат златисти от всички страни.

хапки

Извадете ги върху кухненска хартия или салфетка, за да се изцедят от излишната мазнина. Сервирайте все още топли.

 

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: tastemade.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛайфстайлХрани и ястияЗдравни съветиДиетиЛюбопитноНовиниБотаника