Царевични медальони с мед и плодове

Необходими продукти:
- 200 грама смлени царевични зърна
- 2 чаени чаши вода
- 50 грама масло
- 50 грама течен мед
- пудра захар за поръсване на готовото ястие
- 200 грама пресни или замразени плодове
Начин на приготвяне:
Налейте две чаени чаши вода в подходящ съд, който поставете върху котлона. Щом течността кипне, в нея изсипете смлените царевични зърна и сварете до готовност (около 10-12 минути), като през цялото време не спирате да бъркате.
След това изключете котлона, добавете маслото към кашата, разбъркайте и прехвърлете сместа върху лист пергамент, разпределете я равномерно.
Приберете за една нощ в хладилника, а на следващия ден с помощта на кръгла форма за сладки или друго подходящо приспособление изрежете медальони от пласта.
Изпържете ги от двете страни в малко количество горещо масло. Трябва да придобият златиста хрупкава коричка.
Извадете в чиния, полейте с меда и поръсете с пудра захар.
Поднесете с пресни или замразени плодове и парченце масло.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: bit.ua
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 4 N НАТУРАЛНО КЕСТЕНЯВО
ХИП ПЮРЕ ФИНИ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ПУЕШКО МЕСО 220 г
ЧАЙ ЦЯР ПРИ БЪБРЕЧНИ ПРОБЛЕМИ филтър * 30
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 4 G ЗЛАТНО КЕСТЕНЯВО
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 5 M СВЕТЛО МАХАГОНОВО КЕСТЕНЯВО
БАТЕРИ НУТРИШЪН ВИТАРГО 2 кг
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Ползи и вреди от консумацията на царевица
- Варена царевица в прясно мляко и масло
- Салата от пилешко с царевица и гъби
- Консервирана царевица (кочани)
- Царевичен грис (царевична каша) – какви са ползите за здравето
- Полента със сирена и гъби
- Ориз с царевица
- Царевични питки на тиган с масло и мента
- Как да изберем и сварим вкусна царевица
- Полента с чери домати, кашкавал и козе сирене
Коментари към Царевични медальони с мед и плодове