Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Царевични медальони с мед и плодове

Царевични медальони с мед и плодове

Царевични медальони с мед и плодове - изображение

Необходими продукти:

  • 200 грама смлени царевични зърна
  • 2 чаени чаши вода
  • 50 грама масло
  • 50 грама течен мед
  • пудра захар за поръсване на готовото ястие
  • 200 грама пресни или замразени плодове

 

Начин на приготвяне:

Налейте две чаени чаши вода в подходящ съд, който поставете върху котлона. Щом течността кипне, в нея изсипете смлените царевични зърна и сварете до готовност (около 10-12 минути), като през цялото време не спирате да бъркате.

След това изключете котлона, добавете маслото към кашата, разбъркайте и прехвърлете сместа върху лист пергамент, разпределете я равномерно.

Приберете за една нощ в хладилника, а на следващия ден с помощта на кръгла форма за сладки или друго подходящо приспособление изрежете медальони от пласта.

Изпържете ги от двете страни в малко количество горещо масло. Трябва да придобият златиста хрупкава коричка.

Извадете в чиния, полейте с меда и поръсете с пудра захар.

Поднесете с пресни или замразени плодове и парченце масло.


Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: bit.ua

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиЛюбопитноДиетиНовиниБотаника