Царевични медальони с мед и плодове

Необходими продукти:
- 200 грама смлени царевични зърна
- 2 чаени чаши вода
- 50 грама масло
- 50 грама течен мед
- пудра захар за поръсване на готовото ястие
- 200 грама пресни или замразени плодове
Начин на приготвяне:
Налейте две чаени чаши вода в подходящ съд, който поставете върху котлона. Щом течността кипне, в нея изсипете смлените царевични зърна и сварете до готовност (около 10-12 минути), като през цялото време не спирате да бъркате.
След това изключете котлона, добавете маслото към кашата, разбъркайте и прехвърлете сместа върху лист пергамент, разпределете я равномерно.
Приберете за една нощ в хладилника, а на следващия ден с помощта на кръгла форма за сладки или друго подходящо приспособление изрежете медальони от пласта.
Изпържете ги от двете страни в малко количество горещо масло. Трябва да придобият златиста хрупкава коричка.
Извадете в чиния, полейте с меда и поръсете с пудра захар.
Поднесете с пресни или замразени плодове и парченце масло.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: bit.ua
Още по темата:
КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА