Царевична каша с тиква, масло и орехи
Необходими продукти:
- 100 грама смлени царевични зърна
- 100 грама тиква
- 300 милилитра вода
- 1 чаена лъжица масло
- 1/4 чаена лъжица сол
- 1 чаена лъжица захар
- 1-2 супени лъжици течен мед
- 20-30 грама орехови ядки
Начин на приготвяне:
Измийте смлените царевични зърна, залейте ги с вода и пригответе на пара (за 30 минути) и сварете по стандартния начин.
Тиквата нарежете на кубчета, които запържете в маслото до готовност. Прибавете към кашата, подправете със сол, захар (по желание) и варете още 15 минути.
Оставете кашата да си почине 5 минути, през които счукайте ореховите ядки.
Полейте ястието с меда, поръсете с натрошените ядки и поднесете.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: globalcook.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
КОЛОР СОЙН & БОЯ ЗА КОСА № 10 А СВЕТЛО ПЕПЕЛНО РУСО
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 8 V ВЕНЕЦИАНСКО РУСО
ЦАРЕВИЧНА КОСА
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 5 N СВЕТЛО КЕСТЕНЯВО
ПАЛМЪРС ОВЛАЖНЯВАЩО ОЛИО С УСПОКОЯВАЩ ЕФЕКТ ПРОТИВ СТРИИ 150 мл.
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 9 R ОГНЕНО ЧЕРВЕНО
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Каши и супи от зърнени и бобови култури
- Ползи и вреди от консумацията на царевица
- Царевичен грис (царевична каша) – какви са ползите за здравето
- Използвайте 3 лесни начина, за да премахнете милиумите по кожата
- Варианти за отслабване с царевица (варена, консервирана или царевична каша)
- Царевична запеканка със спанак
- Макаронена запеканка с шунка, царевица и кашкавал
- Как да защитим дома си от мравките с помощта на царевично брашно?
- Царевица, Кукуруз
- Царевица с масло, пармезан и чесън
- Консервирана царевица (кочани)
Коментари към Царевична каша с тиква, масло и орехи