Начало Хранене Рецепти Супи Каши и супи от зърнени и бобови култури Царевична каша с тиква, масло и орехи

Царевична каша с тиква, масло и орехи

Царевична каша с тиква, масло и орехи - изображение

Необходими продукти:

  • 100 грама смлени царевични зърна
  • 100 грама тиква
  • 300 милилитра вода
  • 1 чаена лъжица масло
  • 1/4 чаена лъжица сол
  • 1 чаена лъжица захар
  • 1-2 супени лъжици течен мед
  • 20-30 грама орехови ядки

 

Начин на приготвяне:

Измийте смлените царевични зърна, залейте ги с вода и пригответе на пара (за 30 минути) и сварете по стандартния начин.

Тиквата нарежете на кубчета, които запържете в маслото до готовност. Прибавете към кашата, подправете със сол, захар (по желание) и варете още 15 минути.

Оставете кашата да си почине 5 минути, през които счукайте ореховите ядки.

Полейте ястието с меда, поръсете с натрошените ядки и поднесете.

Добър апетит!

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: globalcook.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияЛюбопитноДиетиНовиниБотаника